Prea putine noutati

luni, 14 ianuarie 2008, 22:37
2 MIN
 Prea putine noutati

Prin prisma faptului ca au avut la dispozitie doua meciuri de pregatire cu adversari puternici, turneul de Cupa Romaniei de la Sf. Gheorghe desfasurat in weekendul trecut a fost un cistig pentru echipa ieseana de baschet feminin Politehnica-National. Insa, daca se analizeaza si perioada in care a fost programat acest turneu, el a incurcat pregatirea echipelor din primul esalon, care au avut prea putin timp la dispozitie pentru acumulari fizice si au intrat in teren cu minim de pregatire tehnico-tactica.

Ori asta spune si antrenorul iesencelor, Gabi Mihailescu, care apreciaza ca nepotrivita programarea acestei faze din Cupa Romaniei. "Din pacate as mai fi vrut macar doua zile de cantonament la Tg. Neamt dar am fost fortati sa scurtam perioada pentru a participa la meciurile de la Sf. Gheorghe. Nu-i mai putin adevarat ca jocurile au fost teste bune pentru noi in compania unor echipe din fruntea ierarhiei dar n-am prea apucat sa ne pregatim in sala si cred ca turneul era mai potrivit cu o saptamina intirziere.", spune Mihailescu, care isi doreste sa mai joace macar 2-3 meciuri de pregatire la sfirsitul acestei saptamini, daca va gasi resurse financiare pentru o deplasare la Cluj.

Cit priveste evolutia echipei in cele doua partide pierdute cu CSS-LMK Sf. Gheorghe si Teleorman Alexandria, tehnicianul iesean s-a aratat nemultumit de faza ofensiva. "Poate ca este prematur de tras concluzii insa nu pot sa nu remarc faptul ca am pastrat aceleasi procentaje modeste la aruncari si au continuat greselile, cu echipa gazda fiind batut un nou record respectiv 27 de mingi pierdute.", s-a plins Mihailescu. Desi a avut o absenta notabila din lotul deplasat la Sf. Gheorghe, mezina Doina Panait, Politehnica-National n-a reusit sa schimbe prea mult din imaginea pe care si-a format-o in tur.

Cu toate ca apararea a dat semne de potential, ofensiva ramine o mare problema pe fondul unei constructii extrem de greoaie, pe absenta demarcarilor, pe multitudinea paselor gresite si pe ratarile numeroase din pozitii favorabile. In conditiile in care la echipa ieseana nu se mai pune problema de achizitii pina la prima etapa din retur (26 ianuarie), Mihailescu va trebui sa puna lucrurile la punct cu jucatoarele pe care le are la dispozitie pentru a reusi sa incropeasca o echipa capabila sa forteze intrarea in premiera in play-off si mai ales sa indeplineasca obiectivul imediat impus de presedintele Marius Cosoi, obtinerea a trei succese in primele patru etape din retur.

Comentarii