"Venga subito a Milano!"

miercuri, 02 decembrie 1998, 00:00
3 MIN
 "Venga subito a Milano!"

Milano, duminica, ora 16.30 – Inter incheie victorioasa meciul cu Salernitana, printr-un gol marcat de Zanetti in minutul 94 al prelungirilor. Presedintele milanez Massimo Moratti ii felicita pe autorii golurilor, Simeone si Zanetti, dupa care spune la televiziune: "Mi-a fost frica, dar am avut mult noroc. Trebuie sa multumim cerului pentru asta". La conferinta de presa, Gigi Simoni zimbeste: "Echipa mea e in progres, sintem pe drumul cel bun".
Milano, 23.30 – Moratti se intoarce acasa foarte nervos. Convoaca consiliul de administratie al clubului, pentru a urmari imaginile inregistrate de la meciul cu Salernitana, dupa care se supune la vot demiterea lui Simoni. La un moment dat, Moratti izbucneste necontrolat: "Nu mai am chef sa astept. M-am saturat sa tot vad ca echipa mea nu joaca nimic!". Zarurile par a fi aruncate. Presedintele il suna la Bucuresti pe Lucescu: "Vino urgent la Milano! Te astept chiar miine."
Bucuresti, luni, 9.15 – Lucescu e sunat din nou de la Milano, de aceasta data de Sandro Mazzola, mina dreapta a lui Moratti. Se stabilesc ultimele amanunte si Mircea incepe sa-si faca bagajele.
Bucuresti, 10.30 – Lucescu se intilneste cu George Copos, pentru a-si prezenta demisia. Presedintele lui Rapid Bucuresti nu se poate impotrivi, desi mai degraba si-ar fi taiat o mina decit sa-l piarda pe "Luce". Merg impreuna la baza Pro Rapid, unde Mircea isi ia la revedere de la echipa si il investeste pe Sabau antrenor interimar.
Florenta, 10.40 – Gigi Simoni ajunge la Coverciano pentru a primi «Panchina d’Oro», premiul decernat de specialistii italieni celui mai bun antrenor din Serie A. E linistit, pare a nu sti nimic.
Milano, 13.15 – In biroul sau de la sediul clubului, Moratti isi cheama principalii colaboratori si isi exprima fatis dezolarea pentru ultimele evolutii ale echipei.
Florenta, 14.00 – In timp ce se pregateste sa plece spre Milano, cu trofeul in buzunar, Simoni e sunat pe telefonul mobil de Moratti, care il anunta "intreruprea raporturilor de lucru". Gigi e siderat. Mai spune doar atit: "Daca un antrenor considerat cel mai bun din Italia e concediat dupa doua victorii, inseamna ca in fotbal totul e posibil".
Bucuresti, 16.45 – Lucescu se imbarca alaturi de sotia sa, Nelly, intr-un avion "Swissair" care ii va duce Milano. Il conduce la aeroport fiul sau, Razvan.
Milano, 18.35 – Simoni ajunge la Milano, iar agentia ANSA transmite prima stire privind concedierea sa. Cind i se confirma acest lucru, antrenorul lui Inter ramine tacut.
Milano, 19.15 – Moratti ii telefoneaza lui Simoni pentru a-l intreba ce planuri de viitor are. Simoni spune ca aceasta decizie i se pare injusta si dificil de acceptat.
Malpensa, 20.20 – Lucescu aterizeaza si este condus de doi politisti spre un automobil care il astepta pentru a-l conduce la resedinta lui Moratti.
Milano, 20.35 – In fata ziaristilor italieni, presedintele lui Inter confirma despartirea de Simoni: "Stim cu totii ca lumea fotbalului e dura, dar n-am avut de ales. Aceasta decizie se impunea."
Milano, 22.45 – Lucescu intra in vila lui Moratti, unde se mai afla Suarez si Mazzola. Putin dupa aceea ajunge si Marco Tronchetti Provera, presedintele firmei "Pirelli", sponsorul principal al echipei Inter. In fata stadionului "San Siro" se aduna citiva tifosi, care scandeaza "Simoni e de-al nostru" si "Nu-l vrem pe Lucescu".
Milano, marti, 13.45 – Lucescu este prezentat echipei pe "San Siro", el conducind primul antrenament de la ora 14.00. (ICT)

Comentarii