Rugbistii au reluat pregatirile

joi, 13 ianuarie 2000, 00:00
2 MIN
 Rugbistii au reluat pregatirile

Desi mai sint doua luni de zile pina cind va incepe returul Diviziei Nationale la rugby, la Politehnica Nena s-a sunat adunarea. Luni a avut loc reunirea lotului, iar de marti componentii echipei iesene au reluat pregatirile, antrenorul Constantin Verives programind cite un antrenament pe zi, la stadionul Agronomia. Au raspuns prezent toti jucatorii, neexistind cereri de plecare spre locuri mai calde. Nu exista probleme de sanatate, doar Negoita suferind o usoara accidentare la primul antrenament. Se lucreaza cu mingea pe un teren acoperit de zapada, excelent pentru jocul cu mingea. Noutatile nu lipsesc, Petru Vieru reusind o achizitie de marca. "A evoluat la Universitatea Timisoara, Steaua si, din toamna, la o echipa franceza. Are 23 de ani, joaca centru si este un transformer de meserie." Asa il descrie Petru Vieru pe Marian Ezaru, care a semnat cu Politehnica Nena pina in vara. O alta noutate este achizitionarea lui Cristian Grigoras, de la Sportul Studentesc, un jucator care evolueaza pe treisferturi.
Iesenii vor pleca simbata in cantonament la Muncel, unde vor ramine pina pe 24 ianuarie. Ei se vor intoarce la Iasi dupa o escala la Suceava, pentru a disputa un meci de pregatire cu CSM Eldoforest Suceava. "Vom mai juca partide amicale cu Universitatea Cluj si Precizia Sacele", ne spune Petru Vieru. In ceea ce priveste obiectivul, acesta ramine cel fixat la inceputul campionatului: clasarea pe locurile 1-6. Printre obiectivele managerului de la SC Nena, se mai numara si organuizarea meciului de rugby Romania-Spania, din 26 martie. "Avem acceptul Federatiei Romane ca partida sa se dispute la Iasi, insa ramine sa fie si spaniolii de acord", ne explica Petru Vieru. Cit priveste lotul de jucatori, nucleul de baza va fi alcatuit din cei care au dus greul in toamna: Colta, Coliba, Dobre, Afrasinei, Todirasc, Budisteanu, Cojocaru, Matievschi, Chiriac, Enachi, Ionescu, Ciubotaru, Nazarie, Cazacu, Luca, Negoita, Rotaru, Ursu, Cuzic, Manole si Mocanu. La acestia se adauga Ezaru, Grigoras si Ungureanu, ultimul fiind un junior de mare perspectiv, convocat la lotul national. Lista ramine insa deschisa, concurenta pentru un loc in "XV"-le de baza fiind acerba.
In alta ordine de idei, a fost schimbat programul meciurilor din retur. Astfel, in prima etapa, pe 11 martie, Politehnica Nena va juca acasa cu Dinamo, si nu cu Steaua, cum fusese programarea initiala. Urmeaza meciurile cu Universitatea Remin Baia-Mare (in deplasare), R.C.Grivita (acasa), Steaua (in deplasare), CSM Kirschbaum Sibiu (acasa) si Rulmentul Birlad (in deplasare). (Daniel SIMION)

Comentarii