S-a bagat material

duminică, 18 noiembrie 2007, 22:03
3 MIN
 S-a bagat material

Poli: Marc (’46 – Plesca) – Ad. Toma, Kalai, Onut (’66 – Cososchi), Ad. Ilie (’46 – Ciobanu), L. Munteanu – Miclea (’46 – Ba), Milea (’55 – Hamama), Sfirlea, Paruolo (’46 – Mijin) – Cernoch (’63 -Leucuta).

Ceahlaul: Multescu – Nohai, Forminte, Vitelaru, Iordache – Raducan (’74 – Schumacher), Hamza, Rusmir, M. Oprea (’74 – Vranjkovic) – Doicaru (’79 – Claudio André), Ayza (’74 Golban).

Politehnica Iasi a remizat alb simbata dupa amiaza, pe terenul II din Copou, in meciul amical disputat cu Ceahlaul Piatra Neamt. Partida, care a avut mai multe faze de poarta in prima repriza, s-a remarcat prin angajamentul ridicat al ambelor echipe.

Din pacate, Milea ar putea sa devina noul client al medicului Marius Pralea, dupa ce a fost accidentat de M. Oprea. La final, antrenorul iesenilor, Ionut Popa, a declarat ca nu poate da verdicte asupra oportunitatii retinerii in lot a senegalezului Ba si a francezului Hamama.

"Mai trebuie sa-i urmaresc, nu ma pot hazarda", a spus tehnicianul gazdelor, care a adaugat: "Ma bucur ca am demonstrat ca stam bine fizic, echipa facind fata celor doua meciuri disputate in doua zile. Sint multumit in parte si de faptul ca ne-am apropiat destul de bine de atingerea obiectivelor propuse pentru aceasta dubla amicala, posesia prelungita, neincasarea vreunui gol si tratarea momentelor fixe de joc".

Poli a mai anuntat ca asteapta alti doi jucatori francezi la probe, fundasul Camara Alcaly si mijlocasul Fily Diakite urmind a fi urmariti de antrenorul Ionut Popa citeva zile.

Ambitiile lui Zapodeanu

Unul dintre actionarii Politehnicii Iasi, Ioan Zapodeanu, a declarat ieri, la emsiunea Sport Show, ca obiectivul echipei pentru acest sezon este clasarea la mijlocul clasamentului: "In acest sezon nu avem cum sa terminam prea sus. Cred ca pe locurile 7-8, pina in 10. In doi ani insa vreau sa ajungem pe locurile 3-4". Zapodeanu, care a dat vineri circa 650 milioane de lei pentru ca toti angajatii clubului, inclusiv jucatorii, sa ajunga cu drepturile salariale la zi, a mai apus ca acestia trebuie sa fie foarte atenti pe viitor. "Recunosc, trebuie sa mai acumulez experienta in fotbal, unde cred ca stiu doar 30%. Angajatii clubului nu trebuie insa sa se culce pe o ureche. Trebuie sa se teama ca daca nu-si vor fac treaba, vor pleca!"

Omul de afaceri a mai afirmat ca nu este prea incintat de jucatorii pe care i-a adus in probe. "Daca nu ma conving, ii trimit inapoi. Glumind pot sa spun ca i-am adus cu avionul si ii trimit acasa cu trenul sau cu caruta! Daca aducem, aducem ceva de calitate. Am vorbit si cu Giovani Becali la meciul de tineret cu Franta si i-am cerut sa ne aduca ceva marfa de calitate. In iarna vreau sa aducem 20 de jucatori la probe, dar sa ramina 3 foarte buni" a afirmat Zapodeanu, care a mai precizat ca nu urmareste cistigul imediat din fotbal: "Eu nu am nici un interes politic si sint constient ca in fotbal se cheltuieste mult. Totusi, pot aparea alte avantaje, pe care eu deja le-am simtit in afacerile mele".

Rapid pofteste iar la Bilba

Atacantul Politehnicii Iasi, Ionut Bilba, a reintrat in vizorul Rapidului. Bucurestenii vor sa profite de faptul ca jucatorului iesean ii expira contractul in vara, el avind astfel posibilitatea de a semna cu orice alta echipa in ultimele sase luni de contract cu Poli si de a pleca gratis la finele sezonului.

Oficialii din Copou vor incerca insa in aceasta saptamina sa-l convinga pe Bilba sa-si prelungeasca angajamentul, marea problema reprezentind pretentiile foarte ridicate ale fotbalistului, 300 000 euro pentru un contract de trei ani!

In cazul in care jucatorul va semna un nou contract cu gruparea ieseana, el ar putea sa primeasca in viitor unda verde pentru un transfer doar pentru o suma consistenta, ultimul prag stabilit de Poli fiind 750 000 de euro, plus TVA.

Comentarii