S-a destramat un vis frumos

duminică, 23 mai 1999, 23:00
2 MIN
 S-a destramat un vis frumos

Cistigind toate meciurile din acest an, rugbistii de la Politehnica Nena incepusera sa viseze frumos. "Daca am invins cu 23-3 pe Rulmentul Birlad si cu 30-17 pe suceveni, de ce nu i-am bate si pe baimareni", se intrebau acestia inainte de plecarea la Cluj. Un succes in confruntarea cu Universitatea Remin Baia-Mare ar fi reprezentat incununarea unuia dintre cele mai frumoase sezoane din istoria echipei. Iesenii erau hotariti sa dea totul pentru a furniza marea surpriza, in ciuda faptului ca intilneau un adversar de calibru. S-a dovedit insa ca ambitia nu e suficienta, iar intre Divizia Nationala si Divizia A este o diferenta destul de mare. Nu trecusera nici 10 minute din meci si baimarenii inscriau deja prima incercare. Iesenii acuza socul si tot ceea ce reusesc pina la pauza este un singur eseu, in minutul 35. A fost o actiune purtata pe inaintare, Cojocaru reusind sa culce sfera ovala la colt, in terenul de tinta al adversarilor. Scorul la pauza a reflectat insa dominarea echipei din prima divizie. In partea a doua a jocului, Hordila va reusi transformarea a doua lovituri de pedeapsa, ridicind la 11 numarul punctelor marcate de studenti impotriva ocupantei locului 4 in primul esalon. Rugbistii de la Universitatea Remin au marcat patru incercari, speculind din plin lipsa de experienta a fundasilor ieseni. Si la transformari baimarenii au un bilant mai bun, iar in margine si la gramada iesenii s-au ridicat la valoarea adversarilor.
Desi suparat de rezultat, Petru Vieru, sponsorul echipei iesene, considera ca partida a reprezentat o experienta foarte buna pentru baieti: "Ne-a invins o echipa fruntasa in Divizia Nationala, care joaca in aceeasi formula de sase ani de zile. La noi a mers slab linia de treisferturi, in schimb pachetul de inaintare a facut un meci foarte bun. I-as evidentia astfel pe Matievschi, Bas, Budisteanu, Ciubotaru si Cojocaru". Apreciind ca rezultatul nu reflecta realitatea din teren, antrenorul Constantin Verives ne-a declarat: "Noi am avut vreo cinci actiuni la aproximativ cinci metri de terenul lor de tinta. Am fi putut incerca transformarea unor lovituri de pedeapsa din pozitii favorabile, dar am jucat la mina, incercind eseul. Nu l-am reusit, baietii lovindu-se de opozitia unui adversar puternic. Am avut si multe indisponibilitati, cei care au intrat in teren au avut emotii si au gresit mult, poate si din cauza lipsei de experienta."
Politehnica Nena a evoluat in urmatoarea componenta: Colta, Enachi, Afrasinei, Budisteanu (Grigoriu), Bas, Cojocaru, Ciubotaru, Matievschi, Nazarie, Cazacu, Saramet, Cuzic, Luca, Ursu si Hordila.
Celelalte partide din cadrul sferturilor de finala s-au incheiat cu urmatoarele rezultate: Arpechim Pitesti – Dinamo Bucuresti 0-46, Universitatea Cluj – CSM Kirschbaum Sibiu 3-0 (neprezentare!) si Steaua Bucuresti – Farul Constanta 13-19. (Daniel SIMION)

Comentarii