S-a dezumflat si balonul visiniu

joi, 17 septembrie 1998, 23:00
2 MIN
 S-a dezumflat si balonul visiniu

1-0, min.51: Complet demarcat in careu, Sumudica primeste o pasa ideala de la Lupu si il executa pe portarul oaspetilor.
1-1, min.52: In timp ce rapidistii se felicitau inca pentru golul marcat, Carew a scapat singur cu Lobont, inscriind elegant.
2-1, min. 75: Lupu il deschide genial pe Maier, sutul acestuia este respins de Krogstad pina la Bundea si, cu poarta goala in fata, Bundea indeplineste o formalitate.
2-2, min.88: La una din rarele iesiri ofensive ale oaspetilor, Carew a introdus sfera de piele in ate, printr-o executie superba.
Rapid: Lobont – Stanciu (’66 Bolohan), Rednic, Mutica, Dulca – Nanu, Sabau, Lupu, Maldarasanu (’58 Bundea)- Maier, Sumudica (’74 S.Radu).
Au arbitrat: Zoran Arsici – Ivica Kusovac, Perisa Milovanovici (toti din Iugoslavia)
Cu siguranta, Mircea Lucescu nu s-a asteptat la o replica atit de puternica din partea echipei norvegiene. E drept ca fotbalul norvegian a progresat foarte mult in ultimii ani, insa aceasta necunoscuta Valeranga se afla undeva, in coada clasamentului Norvegiei. Cele doua formatii si-au aratat intentiile inca din start, Rapidul instalindu-se in jumatatea de teren a adversarei. Zvicnirile ofensive ale oaspetilor sint insa deosebit de periculoase, in primul sfert de ora Valeranga trecind de doua ori pe linga deschiderea scorului. Carew a trimis aiurea din fata portii, iar Hovi, scapat singur cu Bogdan Lobont, a tras in goal-keeperul giulestean. Jucatorii din tara fiordurilor s-au aparat supranumeric, avansat, ceea ce i-a incomodat vizibil pe elevii lui nea Mircea. Cum Pancu nu a jucat, fiind accidentat, iar Lupu si Sabau au parut destul de obositi, Rapid nu prea a gasit solutii pentru a desface lacatul apararii norvegiene. O solutie ar fi fost driblingurile, insa Maier a parut mult prea greoi ieri. El a ratat o buna ocazie, in minutul 19, cind a incercat un lob "marca Adrian Ilie", in locul unui sut sanatos. Celalalt virf al gazdelor, Sumudica, s-a zbatut mult, insa ca pestele pe uscat. A inscris o singura data, ratind alte citeva ocazii uriase. In repriza secunda, actiunile Rapidului au fost ceva mai periculoase, intrarile lui Bundea si Sergiu Radu dinamizind atacul gazdelor. Pe contraatac, nordicii vor trece pe linga egalare in minutul 85, cind Haug suteaza din 10 metri in Lobont. Trei minute mai tirziu, bravul portar roman nu a mai putut face nimic. Desi Rapid a dominat partida, daca raportam la numarul ocaziilor de gol, rezultatul este, pe undeva, echitabil. Norvegienii au venit cu lectia bine invatata si, pe fondul unei evolutii slabe a giulestenilor, si-au atins obiectivul. Acum noi raminem cu speranta, ca pe asta nu ne-o poate lua nimeni. (Daniel SIMION)

Comentarii