S-a maritat Poli

miercuri, 14 noiembrie 2007, 21:58
3 MIN
 S-a maritat Poli

Pachetul majoritar al Politehnicii Iasi a fost preluat ieri, in mod oficial, de trei oameni de afaceri locali, Iulian Dascalu, Ion Zapodeanu si Constantin Comanescu, care au parafat documentatia necesara tranzactiei. Primii doi vor detine, fiecare, cite 23% din actiuni iar Comanescu – 6%. Consiliul Local Iasi, care avea 99,99% din actiunile Politehnicii, a ramas detinatorul a circa 48 de procente.

Conform promisiunilor facute la intilnirea de marti cu primarul Iasului, Gheorghe Nichita, si reprezentantii CL, primul pas pe care-l vor face noii actionari va fi achitarea datoriilor presante ale clubului, in valoare de 4,3 milioane lei, termenul avansat de rezolvare a problemei fiind doua saptamini.

In viziunea lui Ion Zapodeanu, acest aport de capital ar putea diminua si mai mult numarul de actiuni pe care il are CL la club: "Am stabilit sa achitam restantele rapid, pentru a nu se mai plinge domnul Popa ca nu sint rezultate din cauza lipsei banilor! Acesti bani ar putea fi transformati in fonduri cu care s-au achizitionat actiuni si cred ca vom detine 80% din actiuni. Vom oficializa acest lucru in scurt timp, cind vom convoca Adunarea Generala a Clubului, care sa stabileasca si un nou Consiliu de Administratie" a anuntat noul actionar al Politehnicii, care a expus obiectivul sau: "Performanta!".

Constantin Comanescu, in numele caruia a semnat actele fratele sau, a spus ca "ideea de baza cu care am plecat la drum este promovarea jucatorilor locali si iesirea Iasului fotbalistic in lume. Nu exclud in viitor sa incercam sa urmam exemplul Clujului si sa incercam o colaborare cu un club puternic din strainatate".

Gheorghe Nichita si-a exprimat satisfactia cu privire la realizarea tranzactiei. "Ma bucur ca cei trei au hotarit sa devina actionari si nu sponsori, pentru ca in prima calitate ai responsabilitati mai mari. Daca doresc sa preia si mai multe actiuni nu va fi nici o problema, desi marti mi-au cerut in mod expres ca Primaria sa ramina actionar. Faptul ca pachetul majoritar nu mai apartine CL nu inseamna ca primarul Iasului va uita de fotbal. Voi sprijini permanent Politehnica si voi gasi pirghiile necesare pentru respectarea conditiilor impuse din start, pastrarea numelui, culorilor si a orasului in care joaca Poli acasa".

Amicale la sfirsit de saptamina

Reveniti aseara la antrenamente, dupa zilele libere primite la finele partidei cu Gloria Bistrita, disputata vinerea trecuta, fotbalistii Politehnicii Iasi au aflat programul pe care-l vor avea pina la sfirsitul saptaminii. Pe linga sedintele de pregatire zilnice, elevii lui Ionut Popa vor avea de dat doua teste in fata unor echipe de prima liga.

Astfel, miine, de la ora 15, Poli va evolua in deplasare, cu FC Vaslui, pentru ca simbata sa fie rindul unei noi confruntari cu o echipa moldoveana, Ceahlaul Piatra Neamt. Jocul cu nemtenii are stabilita ora de start, 14, nu insa si locatia.

Presedintele Politehnicii, Sorin Boca, ce ne-a oferit aceste informatii, a precizat ca meciul cu Ceahlaul va avea loc in Copou in cazul in care vremea va fi favorabila, in caz contrar urmind ca duelul sa aiba loc la Roman

Comentarii