S-a pierdut o batalie, razboiul continua

miercuri, 10 noiembrie 1999, 00:00
3 MIN
 S-a pierdut o batalie, razboiul continua

Noul sistem de desfasurare al primei divizii la rugby a condus la aparitia unor partide dramatice, in care arbitrul a avut cel mai important rol. Una dintre ele a fost cea de la Lupeni, unde Constantin Sora i-a impiedicat pe ieseni sa obtina o victorie ce ar fi echivalat cu promovarea in play-off. Dar cum orice revenire pe acest subiect este inutila, deoarece trebuie pregatit in liniste meciul de simbata, de la Cluj, vom incerca sa vedem care este situatia in cele patru grupe, la jumatatea primei parti a campionatului.
Cea mai clara situatie este in seria A, unde Steaua si R.C.Grivita vor face impreuna pasul spre grupa locurilor 1-8. UAMT Oradea si Universitatea Timisoara nu mai pastreaza decit sanse teoretice, echipa oradeana parind a fi cea mai slaba din primul esalon. UAMT a incasat 208 puncte in primele trei etape si se anunta a fi principala favorita la retrogradare. In Grupa B, Dinamo are punctaj maxim si nu are cum sa rateze primul loc. Cum Stiinta Petrosani a iesit din carti, pozitia secunda va fi disputata de doua echipe moldovene: CSM Eldoforest Suceava si Rulmentul Birlad. Sucevenii au prima sansa si cind ne gindim ca Poli Nena i-a batut in ultimele confruntari directe, regretele in cazul unui esec al formatiei noastre vor fi parca cu mult mai mari. De altfel, rugbistii din fosta Cetate de Scaun au fost repartizati in grupa B, mult mai accesibila, tocmai pentru ca au terminat campionatul trecut in spatele formatiei noastre. Uneori lucrurile trebuiesc gindite mai pragmatic, iar sucevenii, care au anuntat ca si-au propus ca obiectiv evitarea retrogradarii, sint foarte aproape de o mare performanta. In Grupa C, "U" Remin Baia-Mare si CSM Kirschbaum Sibiu pastreaza primele sanse, desi intre ele s-a interpus nou promovata Precizia Sacele. Grupa D este cea mai echilibrata, desi nimic nu anticipa acest lucru. "U" Cluj si Farul sint doua nume mari in rugbiul romanesc si pareau mari favorite. La jumatatea intrecerii, echipele care conduc in clasament sint Minerul Lupeni si Politehnica Nena, adica "lanterna" din sezonul trecut si o nou promovata. Este singura serie in care calculele hirtiei au fost serios date peste cap, pina acum neinregistrindu-se "break-ul". Nici o echipa nu a cistigat in deplasare si sint mari sanse ca acest lucru sa se mentina si in continuare. Astfel, am ajunge in situatia in care toate cele 4 formatii sa aiba 3 victorii si 3 infringeri, departajarea urmind sa se faca la esaveraj. In aceasta situatie sintem dezavantajati, pentru ca am invins Farul si "U"Cluj la diferente mici (13-7 si 21-12). Foarte important pentru Politehnica Nena este meciul de simbata, de la Cluj. Chiar daca nu vor cistiga, tinerii jucatori ieseni trebuie sa piarda la o diferenta cit mai strinsa. Ei cunosc forta de joc a universitarilor clujeni, acestia fiind redutabili pe teren propriu. In singurul joc disputat acasa, "U" a invins pe Minerul Lupeni cu 47-8 (8-8). Din fericire, in echipa noastra nu au mai intervenit accidentari, asa ca antrenorul Verives va putea alinia formatia standard. Cum jucatorii au dat totul pentru a scoate un rezultat bun la Lupeni, directorul A.S.Nena, Viorel Hudac, ne-a spus ca nu vor fi sanctiuni financiare in urma acestui esec. "Trebuie sa ne concentram asupra meciurilor urmatoare, pentru ca batalia pentru primele doua locuri este acerba", a mai adaugat acesta.
Iata cum se prezinta clasamentele in cele patru serii, dupa trei etape:
Seria A: 1.Steaua 9 puncte, 2.R.C.Grivita 7, 3.Timisoara 5, 4.Oradea 3; Seria B: 1.Dinamo 9, 2.Suceava 7, 3.Birlad 5, 4.Petrosani 3; Seria C: 1.Baia Mare 9, 2.Sacele 7, 3.Sibiu 5, 4.CFR Constanta 3; Seria D: 1-2 Lupeni si Iasi 7 p, 3-4 Farul si "U" Cluj 5 p. (Daniel SIMION)

Comentarii