Saminta de scandal in rugbiul iesean

luni, 12 iulie 1999, 23:00
2 MIN
 Saminta de scandal in rugbiul iesean

In plina perioada de transferari, echipele din Divizia Nationala la rugby rivnesc si la cei mai talentati dintre juniori. Trei dintre acestia sint de la CSS Unirea, si anume Todirasc, Negoita si Rotaru. Cei trei au participat la Campionatul Mondial de juniori, reusind sa se remarce in ciuda unei prestatii sub asteptari a echipei nationale. Intrucit acestia se pregatesc inca de la inceputul anului cu Politehnica Nena, se parea ca transferul definitiv la echipa ieseana este sigur in proportie de 100%. Profesorul Laurentiu Virse, antrenorul de juniori de la CSS Unirea, este insa de alta parere: "Am fost contactat de citeva echipe din tara, care se intereseaza de cei mai buni juniori ai nostri. Farul i-ar dori pe Todirasc si Negoita, Steaua si Grivita s-au interesat de jucatorii de la lotul national, iar Universitatea Remin Baia-Mare a intrebat de Rotaru si Virse. Si CSM Eldoforest Suceava se uita in ograda noastra, insa pina acum nu s-a facut nimic concret. Evident ca Politehnica Nena va avea prima optiune, insa daca cei de acolo ii vor in echipa trebuie sa dea ceva in schimb. Traim intr-o economie de piata, unde cine ofera mai mult are cistig de cauza. Recent, un junior de la Birlad, Tonita, a fost cumparat de Dinamo pentru o suma ce depaseste 10000 dolari, din cite stiu eu."
Lucia Chirila, directoarea CSS Unirea, ne-a confirmat ca nu se va opune transferarii celor trei la Politehnica Nena: "Inca asteaptam o cerere scrisa din partea C.S.Politehnica, dupa care ne vom aseza la masa tratativelor." Contactat telefonic, Petru Vieru (managerul firmei Nena) ne-a declarat: "Cei trei au dubla legitimare CSS Unirea – Politehnica Nena, insa Virse vrea cu orice pret sa fie contra. El a predat toate legitimatiile, mai putin cele ale lui Negoita, Todirasc si Rotaru, pe care le retine in mod abuziv. Cit am putut, noi am ajutat echipa de juniori si in campionatul trecut."
Acestea fiind datele problemei, s-ar putea sa iasa ceva scintei. Pe de o parte Petru Vieru sustine ca juniorii au dubla legitimare si sint deja ai Politehnicii Nena, iar pe de cealalta parte CSS Unirea spera sa scoata ceva avantaje financiare din aceste transferuri. In conditiile in care sponsorul echipei de seniori pare hotarit sa nu mai dea nimic in contul celor trei, iar cei de la scoala sportiva nu au de gind sa renunte la pretentiile materiale, nu vedem nici o solutie de compromis. Ar fi pacat ca bucuria promovarii in prima divizie sa fie eclipsata de un scandal care ar putea fi aplanat inca din fasa. (Daniel SIMION)

Comentarii