SC Iasi XXI, din nou in fierbere

marți, 30 martie 1999, 23:00
2 MIN
 SC Iasi XXI, din nou in fierbere

Se stie ca atunci cind vine vorba despre sport Iasul este privit ba cu superioritate, ba cu zimbete indulgente de majoritatea tarii, incapacitatea "Capitalei Moldovei" de a sustine la un nivel inalt acest ambasador intern de imagine fiind (re)cunoscuta. Singurul robinet sigur care mai da ceva oxigen sportului iesean este SC Iasi XXI, societate constituita pe timpul "cirmuirii" pedeseriste in scopul principal al sustinerii echipei de fotbal. Cum, desi fotbalul nu s-a mentinut acolo unde toata lumea doreste, SC Iasi XXI si-a extins sustinerea financiara si spre alte sporturi sau sportivi de virf ai Iasului, la ora actuala nu numai fotbalistii primesc salariile de la aceasta societeate ci si crema celor care practica sporturi individuale precum si foarte multe handbaliste. Chiar controversata, pentru ca multe voci spun ca se poate face mai mult la SC Iasi XXI, acest ultim balon de oxigen ramine deci o necesitate vitala pentru sportul iesean.
Din pacate pentru iubitorii acestui domeniu important al vietii cotidiene, in loc de a se incerca dinamizarea activitatilor si consolidarea pozitiei care ar aduce astfel si linistea oficialitatilor locale, mai mereu acuzate (cu motive!) ca nu prea iau in seama sportul, in ultima vreme s-au intetit vocile care cer, nici mai mult, nici mai putin, decit desfiintarea societatii! Astfel, dupa ce la inceputul saptaminii, Consiliul Municipal nu a muscat din nada intinsa, votind in unanimitate mentinerea aportului la SC Iasi XXI, astazi in Consiliul Judetean se discuta acelasi subiect. Chiar daca aportul CJ este mai mic decit al CM, pierderea celor aproape 20 de milioane de lei (suma infima pentru necesitatile CJ) care se duc spre sport prin intermediul chiriilor spatiilor cedate catre SC Iasi XXI, ar insemna o gaura serioasa.
Asadar, astazi, in sala in care vor vota consilierii judeteni se va putea vedea daca nivelul declarativ al sustinerii sportului cu care se bat in piept toti alesii are acoperire si in fapte. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii