Scandal in lumea fotbalului galatean

sâmbătă, 20 martie 1999, 00:00
2 MIN
 Scandal in lumea fotbalului galatean

Adrian Teodorescu sutine ca jucatorii brasoveni i-au propus sa intermedieze vinzarea meciului
"Duminica am fost sunat pe telefonul mobil de portarul de la Tractorul, John Ene. Mi-a cerut sa am o intrevedere cu el intre patru ochi la casa de oaspeti a echipei Tractorul. M-am intilnit cu el pe la ora 23,00. Stia ca nu mai joc la Galati dar m-a intrebat daca mai am relatii cu cei din conducerea clubului. Mi-a zis ca e o atmosfera neprielnica la ei, ca clubul nu le-a mai dat salariile de mult timp si ca un grup de 5-6 jucatori vrea sa-l dea jos pe antrenorul Gelu Moldovan si sa piarda de la 3-0 in sus la Galati. M-a rugat sa-i intreb pe cei din conducerea clubului galatean daca accepta sa dea pentru asta o suma de bani. I-am spus clar ca nu mai am nici o treaba cu Galatiul, ca m-am certat rau cu antrenorul Constantinescu si ca nu pot sa fac treaba asta. Mi-a dat intilnire pentru luni, dar nu m-am dus. M-a sunat pe telefon pe la ora 14,00, iar convorbirea a fost inregistrata de conducerea Tractorului. Mi-am dat seama ca vor sa ma discrediteze pe mine si pe FCM Dunarea Galati si nu am pomenit deloc numele orasului sau pe cel al echipei in timpul discutiei. Imediat dupa aceea, am anuntat mass-media", ne-a declarat fostul jucator de la FCM Dunarea Galati. El a mai adaugat ca, din ce i-a spus Ene, povestea era cunoscuta si de un alt jucator brasovean, Antonio Popa. Adrian Teodorescu ne-a mai spus ca, dupa parerea lui, povestea lui Ene avea un scop precis: in momentul in care cei de la FCM Dunarea veneau cu banii, se realiza un flagrant si apoi totul era dat la iveala. Echipa galateana ar fi fost depunctata iar o alta echipa din judetul Brasov, Nitramonia Fagaras, ar fi sapat de retrogradare.
Antrenorul de la Tractorul sustine ca totul e o inventie a fostului jucator al Dunarii

Antrenorul formatiei Tractorul, Gelu Moldovan, este de parere insa ca tot acest scenariu este creatia personala a lui Teodorescu. "Totul ii apartine acestui individ, Teodorescu. Eu am incredere in toti jucatorii mei si il voi titulariza pe portarul Ene, acea inregistrare nefiind dovada vinovatiei lui, pentru ca nu stiu daca este vocea acestuia", afirma Gelu Moldovan.
Presedintele FCM Dunarea Galati, Ilie Hagioglu, sustine ca gruparea sa nu este deloc implicata in aceasta poveste si ca a aflat despre ea citind Pro Sport: "Teodorescu nu mai este jucator la noi si nu are nici o functie la clubul nostru. Nu m-a contactat si nu am vorbit cu el de aproape doua saptamini. Ce spune el il implica personal, noi nu avem nici o legatura. Nu avem bani sa ne platim proprii jucatori, nu avem bani sa asiguram apa calda si caldura la vestiare, de unde bani pentru asa ceva? Noi ne jucam corect sansele pina la capat". (Marian CAPATINA)

Comentarii