Scintei pe final

luni, 19 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 Scintei pe final

O noua dovada ca fotbalul este iubit de ieseni a fost prezenta intr-un numar destul de mare a spectatorilor la amicalul de simbata dimineata de pe stadionul Tepro, acolo unde divizionara C, FC Unirea 2000 a primit "vizita" echipei-fanion (cel putin teoretic) a Iasului, FC Municipal Poli.
Paradoxal, cele mai mari ocazii le-au avut gazdele, Poli impunindu-se cu mari emotii, gratie, in special, experientei superioare. Prima repriza a adus trei imense ocazii la poarta oaspetilor, Mihalache scapind cu fata curata desi in trei rinduri a fost fata in fata doar cu un jucator advers: in minutul 20 lobul lui Chiper nu a gasit tinta, in minutul 34 portarul lui Poli a parat sutul lui Dragoi din penalty iar in minutul 45 Bozianu a sutat la o palma de poarta. In atare conditii, singurul gol al reprizei a ramas cel inscris de Soponariu (’38 – a reluat din apropierea portii lui Cimpeanu centrarea lui Dobrea) la unica actiune periculoasa a lui Poli.
Dupa o prima parte calma, spiritele s-au incins in repriza secunda, mai ales dupa ce Dragoi a egalat in minutul 57, sutind senzational, dintr-o lovitura libera de la 25 de metri in vinclu. Medeleanu a fost eliminat insa Lita Dumitru i-a spus elevului sau sa ramina in teren, antrenorul lui Poli amenintind ca isi scoate echipa de pe teren daca nu va fi arbitrat corect. Desi elementul intentional a lipsit din partea gazdelor, Poli s-a trezit cu trei jucatori accidentati, Raileanu (cel mai promitator dintre juniorii folositi), Acatrinei si Dobrea parasind terenul accidentati. Cum Urdaru era la cursul arbitrilor divizionari C iar Cotan si Claudiu Dumitru sint accidentati, gruparea din Copou s-a trezit in neplacuta situatie de a trimite pe teren citiva jucatori fara nici o perspectiva. Totusi, Unirea nu a reusit sa concretizeze citeva dintre atacurile purtate in superioritate numerica. Mai mult, cu 5 minute inainte de final Bodoga (recent cooptat in lot, este fiul unuia din patronii Casei Bolta Rece, Nicu Bodoga, membru in CA al FCM Poli) a deviat cu capul mingea care a ajuns la Besleaga, acesta inscriind din careu.
Asadar, victorie chinuita a lui Poli care a scos inca o data in evidenta subtirimea numerica (Petrache, la care s-a renuntat luni, a fost chemat din nou la echipa pentru a acoperi golurile din linia de fund) a lotului divizionarei B. Nu e mai putin adevarat ca Unirea 2000 (cu fostii jucatori ai lui Poli Cimpeanu, Gheban si C. Ilie dornici sa arate ca meritau sa ramina in Copou si cu Dragoi foarte bun la mijlocul terenului) a dat o replica foarte buna, confirmind inca o data ca ramine o solida echipa de divizia C.
Dupa toate probabilitatile, miercuri, in Copou, va avea loc revansa acestui meci.
Formatiile: Unirea 2000 – Cimpeanu – Bozianu, A. Ilie, C. Ilie, Gheban – Boghean, Andrus, Dragoi, Anghel – Chiper, Grigore, apoi Dobos, Diaconescu, Lohan, Cabalau, Robu, Miron.
Poli – Mihalache – Maxinciuc, Petrache, Raileanu, Acatrinei – Besleaga, Medeleanu, Matinca, Basascu – Dobrea, Moise, apoi Luca, Soponariu, Badarau, Maftei, Bodoga, Etcu. (Ovidiu MINEA)

Comentarii