Seduse si abandonate

marți, 06 mai 2003, 23:00
2 MIN
 Seduse si abandonate

Fara a mai avea pretentii de la acest final de sezon, fotbalistii de la Poli Unirea au ajuns sa joace doar pentru prime si, teoretic, de placere. Certati serios de fani la precedentul meci de pe teren propriu, cind au cedat cu 1-3 in fata Buzaului, iesenii au facut un prim pas spre impacare, remizind la Alexandria. Urmatorul trebuie sa fie insa, obligatoriu, o victorie in partida de astazi, din Copou, cu Bucovina Suceava.
Adversarele de pe „Emil Alexandrescu” au avut parte de tratamente oarecum asemanatoare in acest campionat, fiind intii seduse de sponsori iar apoi abandonate in pauza de iarna. Daca Poli (locul V, 36 puncte, 0 la adevar) a facut un usor pas inapoi, socul puternic s-a resimtit din plin la Suceava, Bucovina (locul XIII, 30 puncte, -6 la adevar) fiind acum chiar in calculele retrogradarii, desi pauza o plasa pe locul II. Faptul ca oaspetii au adunat doar trei puncte in retur spune multe despre problemele unei grupari ramase fara multi jucatori si fara antrenorul Ion Radu, urmat in functie de Ovidiu Caldarus, tehnicianul ce a pregatit Suceava si in prima jumatate a sezonului, dupa demiterea lui Adrian Furnica.
Unul din elementele importante ale acestui meci va fi, cu siguranta, si amintirea disputei cu cintec din tur (1-0 pentru Bucovina), cind iesenii au acuzat vehement arbitrajul bacauanului Ghioane si jocul dur al „nordistilor”. Acel meci a insemnat si pierderea fotoliului de lider (ocupat pentru o singura etapa) de catre Poli dar si inceputul regresului gruparii din Copou.
Haina croita in retur de Poli, care cuprinde multe petice datorita indisponibilitatilor, va fi imbracata si astazi cind gazdele au grave probleme in atac, virfurile Pacurar, Chiper si Bilba, fiind accidentate, situatie in care se poate merge iarasi cu improvizatia Cristea. Tot din cauza problemelor de sanatate vor lipsi si mijlocasii Botan si Matinca si portarul Matyas.
Formatiile probabile
Poli: Cimpeanu – Abalasei, Bernard, Ilie, Ionescu, Gheban – Vintila, Dragoi, Croitoru – Dobrea, Cristea.
Bucovina: Botezatu – Orghidan, Bejan, Cercel, Beldiman, Catana – I. Mihai, Prisaca, Ivan – Marsavela, Lupu.
Celelalte meciuri ale etapei sint: Foresta Falticeni – Dacia Unirea Braila (in tur, 2-2); Cimentul Fieni – FC Onesti (2-1); Metalul Plopeni – Inter Gaz Bucuresti (0-3); Unirea Focsani – Gloria Buzau (1-1); Electromagnetica Bucuresti – Rulmentul Alexandria (1-2);
Petrolul Ploiesti – Midia Navodari (3-1); Inter Pitesti – CSM Medgidia (6-1). Tot astazi, in C1, de la ora 16, se joaca derbiul feroviar iesean intre CFR Pascani si CFR Moldova Iasi. (Ovidiu MINEA)

Comentarii