Simionas va fi manager la AS Poli Unirea

luni, 14 ianuarie 2002, 00:00
2 MIN
 Simionas va fi manager la AS Poli Unirea

Peste trei ore a fost durata primei sedinte a Consiliului de Administratie al AS Poli Unirea din acest an, sedinta derulata simbata, la sediul RAJAC. Daca la capitolul "durata" s-a stat bine, la capitolul "decizii" nu a aparut vreun lucru spectaculos.
Vasile Simionas a confirmat si in fata Consiliului acceptul dat presedintelui CA, Gheorghe Nichita de preluare a responsabilitatii pregatirii tehnice a echipei in cazul in care vor fi solutionate doua conditii: intarirea lotului si ridicarea primelor de joc. Ultimul aspect a si fost rezolvat, cel putin pe hirtie, din retur o victorie pe teren propriu urmind a aduce fotbalistilor ieseni 1,5 milioane de lei iar un succes in deplasare 2,5 milioane, cresterea fata de tur fiind de jumatate de milion in ambele cazuri. Campania de transferari a lui Poli nu a demarat in mod propriu-zis, listele cu jucatorii vizati cuprinzind deocamdata nume nesonore, care s-au remarcat in tur in C1, insa surprizele pot aparea oricind. Certa poate fi anuntata doar venirea lui Chiper de la Telecom si plecarea lui Capusa care urca la divizia B, la Petrolul Moinesti. Oricum, Simionas a spus ca isi doreste ca in cantonamentul de la Vatra Dornei, care va incepe dupa maximum 10 zile de la reunirea lotului (astazi, ora 10, 30) sa aiba la dispozitie toti jucatorii pe care va conta in retur. "Voi fi tot timpul prietenul lui Poli si voi ajuta acest club insa semnatura pe un contract mi-o voi pune atunci cind vor fi indeplinite cerinetele minime pe care le-am pus si care nu m-au privit pe mine ci sint legate de bunul mers al clubului" a declarat Simionas.
In acest moment, conducerea nici nu se gindeste ca nu-i va indeplini cererile lui Simionas pe care l-au anuntat deja oficial ca fiind managerul AS Poli Unirea. De altfel, Nichita impreuna cu viceprimarul Vasile Munteanu si vicepresedintele CJ, Mihai Popescu s-au retras fata de ceilalti membri ai CA si fata de presedintele executiv Pavel Hodea si i-au propus deja tehnicianului amintit detaliile financiare ale viitorului contract, conditiile, confidentiale pina la parafarea actelor, fiind acceptate de Simionas.
Ca si parafarea colaborarii cu noul manager al lui Poli, viitorul clubului depinde de bugetul avut la dispozitie. Pe linga intentii sau planuri privind atragerea de fonduri sau investitori, cert este la ora actuala doar faptul ca societatea SC Iasi XXI, apartinind de Consiliulul Local, va spori alocatia lunara virata spre Copou de la 220 la 280 milioane de lei, in discutie raminind ingrosarea feliei pe care o taie CJ pentru Poli.
In alta ordine de idei, Consiliul de Administratie si-a sporit numarul de membri, managerul SC Tepro, Vasile Plugaru fiind cooptat in organismul ce conduce destinele clubului iesean. (Ovidiu MINEA)

Comentarii