Simona Aminar si-a dovedit suprematia in gimnastica feminina romaneasca

luni, 12 octombrie 1998, 23:00
2 MIN
 Simona Aminar si-a dovedit suprematia in gimnastica feminina romaneasca

Timp de trei zile, intre 9 si 11 octombrie, Sala Sporturilor din Bacau a gazduit cel mai important concurs intern de gimnastica – finalele Campionatului National al Maestrilor, individual si pe echipe. Cea mai mare surpiza s-a produs in competitia masculina, acolo unde dinamovistul Marian Malita a contrazis pronosticurile si a cucerit titlul la individual compus, pentru prima data in cariera. El a fost urmat pe podium de coechipierul sau, Ioan Suciu si de stelistul Vasile Cioana. Intre cele 11 echipe participante cea mai buna s-a dovedit a fi Dinamo, care a devansat ANEFS Bucuresti si CSU Timisoara.
In concursul feminin, disputat simbata seara, s-a impus, confirmind asteptarile, Simona Aminar, a carei victorie s-a decis la ultima rotatie. Principala sa rivala, onesteanca Andreea Isarescu, a condus dupa evolutiile la primele doua aparate, dar n-a mai putut tine ritmul si la ultimele. Isarescu a realizat astfel o premiera, devenind vicecampioana nationala la prima sa participare la o competitie a senioarelor. Pe pozitia a treia – o alta prezenta inedita – s-a clasat birladeanca Andreea Raducan. La echipe, podiumul a aratat astfel: 1. CSA Steaua; 2. Liceul "Nadia Comaneci" Onesti; 3. Cetate Deva.
In finalele pe aparate, partea leului a revenit Simonei Aminar, care a fost putin ajutata la sol de catre arbitre pentru a-si completa zestrea de medalii. Simona s-a impus la sarituri, paralele si sol, in timp ce concursul la birna a fost cistigat de Claudia Presecan. Competitia baietilor l-a scos in prim plan pe stelistul Vasile Cioana, invingator la inele, paralele si bara fixa. Marian Malita s-a impus la sol, Marius Urzica a fost cel mai bun la cal cu minere, iar Ioan Suciu a obtinut aurul la sarituri. (Marius AMBROZIE)

Comentarii