Sint saisprezece la numar

joi, 29 aprilie 2010, 22:37
3 MIN
 Sint saisprezece la numar

Dupa ce a iesit onorabil – remiza in curtea dinamovista – din prima dintre cele sase "finale" anuntate de antrenorul Dumitru "Titi" Dumitriu pentru finalul sezonului, Politehnica Iasi se pregateste de un al doilea hop extrem de important, meciul cu Gaz Metan Medias. Pentru disputa de duminica, "alb-albastrii" vor intra in cantonament in aceasta seara, dupa ce vor efectua un antrenament. Dilemele legate de selectia jucatorilor care vor fi cantonati la motelul Bucium a fost simplificata aproape in totalitate de problemele medicale si suspendarile existente in tabara "alb-albastrilor". Singurul dubiu este legat de recuperarea lui Birladeanu, care este anuntat incert, dupa ce a suferit o contuzie severa la muschii gemeni in timpul unui antrenament din aceasta saptamina. Daca fotbalistul amintit nu va fi recuperat, Poli ii va inscrie pe foaia de joc a meciului de duminica, in afara portarilor Branet si Marc, pe toti ceilalti 16 jucatori ramasi apti de joc: Mihajlov, Nogo, L. Munteanu, Ad. Ilie, Straton, Miclea, Onicas, Ignatov, Cr. Constantin, A. Ionescu, Buhusi, Badea, Paun, Viveiros, Bujor si Lamine. Asta pentru ca, spre deosebire de Ilie, care s-a antrenat normal ieri, dupa ce a acuzat, ca si Ionescu, dureri la adductori, Bilba si Cuciula nu s-au recuperat. Ultimii jucatori amintiti au ramas astfel in grupul indisponibililor, din care mai fac parte Straut si Negru, suspendati ca urmare a cumulului de cartonase galbene, Milea si Costache, care nu vor mai putea evolua in acest sezon, din motive medicale.

In ciuda acestor probleme de lot, optimismul ramine nota dominanta existenta in Copou, presedintele Politehnicii, Cristi Starica, aducind aminte de duelul din sezonul trecut cu Gaz Metan. "Anul trecut am avut un meci decisiv pentru evitarea retrogradarii cu Gaz Metan in Copou. Am trecut cu bine peste el. Am incredere ca si duminica se va intimpla la fel si vom pune astfel capat seriei lungi fara victorie pe care o avem" a spus seful executivului iesean, care a anuntat ca masura intrarii libere, luata la precedentul meci de pe teren propriu, cu Otelul Galati, nu va mai fi aplicata duminica: "Intrarea nu va mai fi libera duminica. Biletele la meciul cu Gaz Metan Medias costa 10 lei la peluze si 20 lei la tribune. Tichetele vor fi puse in vinzare in ziua partidei".

Altfel, astazi, de la ora 17:00, pe terenul sintetic din Copou, va avea loc meciul dintre Poli II si Willy Bacau, la echipa gazda urmind a evolua si Buta, Bratu si Tincu, jucatori care au fost primiti la "satelit" in aceasta saptamina dupa lungul exil in care au intrat dupa terminarea turului.

 

Pustai: "Pentru ieseni, meciul este vital"

Tehnicianul formatiei Gaz Metan Medias, Cristian Pustai, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca pentru Poli Iasi meciul cu echipa sa, programat in cadrul etapei a XXX-a a Ligii I, este vital in lupta pentru evitarea retrogradarii. "Pentru Poli Iasi meciul cu Medias este unul vital, deoarece o eventuala infringere i-ar diminua serios sansele de raminere in prima liga. Noi ne ducem cu gindul sa obtinem cit mai mult din acest joc, orice punct obtinut duce la iesirea noastra din aceasta zona fierbinte a clasamentului. Nu stiu de cite puncte am avea nevoie sa nu retrogradam pentru ca depinde de rezultatele altor meciuri. Sint etape interesante, cu echipe aflate in lupta directa. Daca majoritatea acestor meciuri vor fi remize, s-ar putea ca noua si trei puncte sa ne fie suficiente", a spus antrenorul formatiei ardelene. Pentru partida cu Poli Iasi, Pustai nu va putea conta pe trei jucatori. "Din pacate, vor lipsi Dudita si Silvasan, ambii suspendati, dar si Litu care sufera de o leziune musculara. Hoban si Buzean au acuzat si ei anumite probleme musculare, dar nu e ceva serios si cel mai probabil vor fi apti de joc", a adaugat Cristian Pustai.

Comentarii