Sportul iesean, la ora discutiilor

luni, 24 ianuarie 2000, 00:00
3 MIN
 Sportul iesean, la ora discutiilor

Vineri dupa-amiaza a avut loc festivitatea de premiere a celor mai valorosi sportivi ai Iasului. Cum detalii de la aceasta manifestare ati putut citi in ziarul de simbata, revenim cu impresii culese la cald.
Iulian Bituca (scrima): "Nu pot decit sa ma bucur pentru aceasta festivitate de premiere, iar in ce priveste distinctiile primite consider ca sint rodul unei munci depuse de-a lungul intregului an. Pentru 2000 imi doresc o medalie la Olimpiada, in primul rind, dar si la Mondiale si Europene."
Nicu Roibescu (antrenor Penicilina): "Ar fi bine sa mai urc putin si in ierarhia nationala. E adevarat ca sintem cei mai buni din Iasi, insa as vrea ca Penicilina sa fie printre cele mai bune echipe din tara, adica pe podium. Toate se pot face daca exista dorinta, talent si bani."
Catalin Burlacu (Politehnica Moldrom): "1999 a fost un an care a inceput bine, dupa care au aparut problemele in echipa noastra, cu toate ca baietii au muncit chiar si in conditiile in care uneori nu prea se putea. In ceea ce ma priveste, sint in continuare in vederile antrenorului lotului national. Totul depinde de mine, de felul in care ma voi pregati si voi juca."
Cezara Ruxandoiu (Penicilina): "Dupa o perioada mai grea am avut o ambitie deosebita, de a juca in echipa nationala. Am avut lacrimi in ochi in momentul intonarii imnului national. Ramin cu regretul ca am ratat turneul de calificare pentru Olimpiada, de la Bremen, din cauza unei accidentari."
Ioan Bucu (directorul DJTS): "Tineretea sportivilor nostri ma face sa cred ca pina in 2004 Iasul va creste valoric. Deocamdata, pentru acest an imi doresc rezultate nu numai in plan national, dar si international"
Vasile Dumitriu (viceprimarul Iasului): "Dupa cum ati observat, la aceasta premiere, cel mai activ a fost Romeo Olteanu, SC Iasi XXI acordind 14 premii. Primaria va participa in continuare activ la finantarea unor sportivi, prin angajarea in cadrul SC Iasi XXI. Sint constient ca nu putem sprijini sportul local la nivelul nevoilor. Pe linga bugetul MTS, pe linga sprijinul nostru prin SC Iasi XXI si taxa pentru sport, mai e nevoie de o implicare mai larga a unor sponsori. In ce priveste rezultatele sportive, consider ca nu ne onoreaza. Ele pot fi mai bune pentru ca noi avem aici o zona scolara si universitara puternica. Trebuie insa o implicare mai larga a tuturor factorilor de raspundere in domeniu."
Petru Vieru (manager Poli Nena): "Cu echipa de rugby am vise mari in acest an, adica un loc pe podium. Cit priveste handbalul, daca nu se vor alinia la standardele pe care le-am cerut si daca clubul Politehnica nu se va implica dupa cum a promis, vom strica cununia."
Viorel Hudac (directorul CSS Unirea): "Sub aspectul rezultatelor sportive imi doresc ca la anul sa avem mai multi sportivi in clasamentul primilor 10 performeri ai judetului. Cit priveste celalalt aspect, cel financiar, sper ca clubul nostru sa fie pus la locul care-i revine: cel mai mare club la nivelul juniorilor din Moldova."
Vasile Midvighi (director LPS): Astept ca in acest sa se finalizeze lucrarile la sala de sport. In 1999 am primit foarte putini bani si sper sa fiu bagat putin in seama in acest sens."
Adrian Poeana (presedinte CSM): "A fost un an greu, dominat de calificarile pentru Olimpiada. Alin Lupeica a reusit sa-si atinga obiectivul si sper ca si canotorul Daniel Cobjuc sa reuseasc aceasta performanta. El e legitimat la Steaua acum, dar va puncta si pentru clubul nostru, fiind transferat in acest ciclu olimpic." (Daniel SIMION)

Comentarii