Stan nu se intoarce

joi, 23 septembrie 2004, 23:00
2 MIN
 Stan nu se intoarce

Marius Stan a anuntat ieri ca nu revine asupra deciziei de demisie din functia de presedinte al FC Poli Unirea Iasi. „I-am promis marti domnului primar Nichita ca ma voi mai gindi doua zile, dupa ce mi-am anuntat luni demisia, insa, in acest interval, nu a aparut nimic nou, asa ca despartirea mea de Poli este definitiva si irevocabila” a declarat Stan. Acesta isi anuntase decizia de renuntare la colaborarea cu gruparea din Copou dupa ce a cumpanit asupra celor intimplate simbata, in timpul meciului cu Sportul Studentesc, cind a fost huiduit violent de spectatori, ce l-au acuzat ca a dus o politica dezastruoasa in privinta alcatuirii lotului de jucatori.
In aceste conditii, seful executivului clubului din Copou a ramas, cel putin pe moment, vicepresedintele Sorin Boca, ce a declarat ieri: „Asteptam saptamina viitoare o decizie a Consiliului de Administratie in privinta viitorului presedinte si a viitorului antrenor. Meciul de duminica, de la Galati a fost pregatit de Narcis Ciocirlan si Nelu Cimpeanu, colaboratorii fostului antrenor, Vasile Simionas”.
Prezent la conferinta de presa de ieri, Narcis Ciocirlan a declarat ca in acest zile a pus accentul pe detensionarea atmosferei de la nivelul vestiarului. „Orice meci e dificil, daramite unul care vine dupa momentele de criza de la sfirsitul saptaminii trecute. Nu le-am reprosat nimic jucatorilor vizavi de prestatia din meciul cu Sportul pentru ca sint convins ca au realizat si singuri ceea ce au facut. Imi doresc sa li se trezeasca ambitia si mindria de a fi fotbalist, pentru ca un fotbalist adevarat se concentreaza si da dovada de barbatie in momentele grele, pentru a se apropia de randamentul maxim” a spus tehnicianul care poate fi considerat o varianta locala a lui Vicente del Bosque, cel care prelua mereu pe Real Madrid in situatiile de criza, obtinind rezultate bune. Ciocirlan a mai condus in trei rinduri echipa din Copou in perioade de vid ale bancii tehnice, reusind sa obtina victorii dupa demiterile lui Leonida Antohi (1995), Ion Moldovan (1998) ori Marin Barbu (2003). Cel mai spectaculos succes al lui Ciocirlan a fost inregistrat in 1995, cind Poli a invins in divizia A, in deplasare, pe Inter Sibiu, la citeva zile dupa ce Antohi renuntase la echipa datorita unor probleme cardiace.
Din nefericire, in vederea meciului de duminica de la Galati, Poli se confrunta cu mari probleme de lot. Pe linga mai vechii accidentati Arcanu, Ilie, Baldovin, Cernat si Chiper, nou-promovata nu va putea conta nici pe Bernard (suspendat pe doua etape in urma eliminarii din partida cu Sportul Studentesc), Pereny si Ciubotariu, ambii accidentati.
Pentru a pregati meciul de la Galati in liniste, Poli pleaca in cursul diminetii din oras, urmind a sta doua nopti la Lacu Sarat, in apropiere de Braila. (Ovidiu MINEA)

Comentarii