Studentii incheie fulminant turul

luni, 30 noiembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Studentii incheie fulminant turul

Ultima partida din prima parte a campionatului a coincis cu cea mai buna evolutie a iesenilor de pina acum. In ciuda terenului inchetat si a valorii adversarilor (totusi, Consig a evoluat campionatul trecut in prima liga), studentii au facut o prima repriza entuziasmanta, reusind sa inscrie sapte incercari. Acestea au venit ca urmare a unui joc foarte bun al liniei de treisferturi ce a pus deseori pe picior gresit apararea giurgiuvenilor. Ceea ce se anunta la inceputul campionatului drept marele derby al seriei, s-a transformat de fapt intr-un adevarat galop de sanatate pentru ieseni. Consig a fost umbra palida a echipei ce se batea de la egal la egal cu Steaua si Dinamo. Clubul de pe malul Dunarii a stricat colaborarea cu Triumf Bucuresti, principala pepiniera a echipei giurgiuvene. Datorita problemelor financiare, cei mai valorosi rugbisti de la Giurgiu au parasit echipa, acest sezon fiind compromis pentru Consig. Acest lucru s-a vazut si din evolutia oaspetilor in meciul de simbata, acestia jucind ceva rugby de-abia dupa pauza, cind gazdele si-au permis sa mai slabeasca tempoul. In orice caz, diferenta de 50 de puncte este umilitoare pentru o echipa care si-a propus la inceputul campiontului revenirea pe prima scena a rugbiului romanesc. Ca un element picant, trebuie remarcat faptul ca cei aproximativ 200 de spectatori care au infruntat frigul pentru a-si urmari favoritii la lucru, au fost rasplatiti cu un pahar de vin fiert. Este un gest unic poate pe un stadion de rugby din Romania, intentia domnului Petru Vieru, manager la Nena SA, fiind demna de toata lauda. Desi turul s-a incheiat, rugbistii ieseni continua antrenamentele, pina pe 20 decembrie. Vacanta va fi extrem de scurta, pe 7 ianuarie urmind sa fie deja reluate pregatirile. Pentru promovare este obligatoriu un parcurs fara greseala in retur, iar antrenorii Costel Verives si Iulian Iftenie mai au inca de facut multe retusuri.
Marcatori: Ionescu (2 incercari), Bas (2), Saramet (1), Cazacu (1), Ursu (1), Mocanu (1), Manole (1), Cuzic (1), Hordila (4 transformari), Cuzic (o transformare), respectiv Anghel si Istrate (cite o incercare)
A arbitrat Mihai Marian (Bucuresti).
Au jucat echipele:
Poli Agronomia : Colta, Dobre, Enachi, Budisteanu, Bas, Cojocaru, Ionescu, Matievschi, Nazarie, Cazacu, Luca, Cuzic, Manole, Saramet, Hordila. Au mai jucat: Formagiu, Costache, Ursu, Mocanu, Munteanu si Todirasc.
Consig : Dumitru, Dinu, Iane, Anghel, Popa, Rusu, Capusan, Jatarasu, Podeanu, Dumitrescu, Mudrea, Hiusin, Istrate, Vasilache, Bogdan. Au mai intrat in repriza secunda: Dizin si Basceanu. (Daniel SIMION)

Comentarii