Tinta: 33 de puncte

miercuri, 14 mai 2003, 23:00
2 MIN
 Tinta: 33 de puncte

Alambicatul sistem de promovare-retrogradare din divizia C creaza mari probleme, echipele implicate in astfel de lupte trebuind sa stea permanent cu calculatorul si cu clasamentele celorlalte serii in fata, pentru a-si programa pasii urmatori. Calculele vizeaza cele mai bune patru pozitii ale locurilor III – care asigura promovarea, alaturi de primele doua formatii ale tuturor celor 8 serii – si XIII, ce permite mentinerea in esalonul trei (retrogradeaza ultimele trei clasate si cele mai slabe patru echipe de pe locul XIII). In judetul Iasi doar CFR Pascani nu are emotii, pascanenii aflindu-se pe un caldut loc VI, cu -1 la „adevar”. In schimb, RATC CFR Moldova si Viitorul Hirlau (grupare formata aproape in exclusivitate din ieseni) se chinuie serios pentru a juca si anul viitor in C. Iesenii se afla pe locul XII iar Hirlaul pe XIII, cu acelasi numar de puncte, 26 si -10 in clasamentul adevarului. Cum Filatura Falticeni nu s-a inscris in campionat, Unirea Negresti s-a retras, iar Bucovina Radauti este condamnata, ambele grupari iesene se feresc de locul XIII sau tintesc acumularea unui numar cit mai mare de puncte pentru a se mentine in C, de pe aceasta pozitie.
Teoretic, ambele formatii se pot salva insa totul depinde de finisul de sezon. „La sfirsit se iau in calcule doar rezultatele obtinute cu primele 12 echipe. Din ce am socotit noi, cu 33 de puncte nu retrogradam, chiar daca raminem pe locul 13. Teoretic, putem scapa si noi si RATC” a declarat antrenorul Viitorului, Ovidiu Burdujan. Pentru a-si atinge scopul, echipa sa trebuie sa invinga in ambele meciuri ramase de disputat acasa si sa aduca un punct din deplasare. Daca la Roman misiunea pare imposibila, sperantele unei remize se leaga de partida cu o alta formatie ce sufera, Rafinaria Darmanesti (locul XI, 31 puncte, -5).
Calculele feroviarilor ieseni sint ceva mai lejere. „Ne trebuie patru puncte in ultimele 3 etape. Trebuie sa batem Ceahlaul II (n.r. – ce se afla pe locul X, cu 32 puncte si -7) si sa facem un egal, ori la Bacau, ori acasa, cu Romanul, ambele echipe neavind probleme” a spus vicepresedintele ceferistilor, Constantin Helesteanu. (Ovidiu MINEA)

Comentarii