Tragere la sorti fara emotii

Subtitlu

miercuri, 15 septembrie 2010, 23:27
3 MIN
 Tragere la sorti fara emotii

Asadar astazi, de la ora 12,00, in Sala Bizantina de la Cercul Militar National, va conta doar primul nume extras din urna. Speram ca el sa fie cel al lui Victor Hanescu, astfel incit el sa joace in primul meci impotriva lui Giovanni, mezinul familiei Lapentti. In ceea ce priveste al doilea jucator roman pentru meciurile de simplu, capitanul nejucator Andrei Pavel si-a pastrat dreptul de a-i anunta numele cu numai o ora inainte de tragerea la sorti, asa cum permite regulamentul competitiei. Totusi, tinind cont de forma sportiva a jucatorilor din lot, consideram ca al doilea jucator roman va fi Adrian Ungur, in timp ce Victor Crivoi va ramine doar al patrulea. Credem ca aparitia-surpriza a lui Marius Copil e mai putin probabila (in ciuda simpatiei pe ca Andrei Pavel i-a aratat-o intodeauna tinarului jucator), deoarece aradeanul nu a confirmat, deocamdata, sperantele puse in el (va implini 20 de ani peste o luna, aflindu-se in acest moment pe pozitia 273 ATP la simplu si 370 la dublu). In ce priveste partida de dublu, care se va desfasura simbata, de la ora 12:00, opinam ca nici ea nu va oferi surprize in ceea ce priveste componenta echipelor, astfel incit perechea Tecau-Hanescu va infrunta traditionalul cuplu al fratilor Lapentti.

De ce este suparat Hanescu?

"Federatia si-a asumat un risc alegind o suprafata lenta". Aceste vorbe spuse marti de primul nostru jucator au stirnit frisoane printre iubitorii de tenis. Nu cumva Victor nu a reusit sa se adapteze? in fapt, surse din cadrul Federatiei ne-au dezvaluit ca terenul de zgura amenajat la Centrul National de Tenis nu e chiar atit de lent (ba chiar Adrian Ungur l-ar considera prea rapid!), si ca Victor ar fi oarecum deranjat de faptul ca locul intilnirii a fost schimbata. De zeci de ani de zile, Cupa Davis s-a jucat, in aer liber, numai pe Arenele BNR, sau Progresul, asa cum s-au numit cindva. Pe arena centrala strajuita de platani batrini din strada Dr. Staicovici s-au jucat si celebra finala pierduta cu SUA din 1972, dar si meciul cu Ucraina, cistigat de ai nostri la inceputul lunii mai. Din pacate, calendarul competitional a facut ca, in acest an, Cupa Davis sa se suprapuna peste calificarile turneului BCR Open Romania, programat pe Arenele BNR saptamina viitoare. Iar regulamentele sint clare, nu pot avea loc simultan doua competitii la un loc. Asa ca FRT a fost nevoita sa amenajeze, intr-un timp record, pe domeniul propriu (Centrul National de Tenis), o arena improvizata, care sa respecte conditiile Federatiei Internationale. Iar acest veritabil tur de forta a fost reusit, chiar daca renuntarea la traditie i-a suparat nu doar pe corifeii tenisului romanesc, Nastase si tiriac ci si, din cite se pare, pe Victor Hanescu.

Jucam si cistigam!

Dar ce ne intereseaza pe noi, iubitorii de tenis, unde se joaca? Rapid sau lent, din zgura rosie sau hard, terenul va avea aceleasi linii albe pentru ambele echipe, si nu cred ca ecuadorienii ar fi mai obisnuiti cu suprafata de la CNT decit ai nostri. Avem o gramada de atuuri care ne fac sa fim optimisti, incepind valoarea superioara a jucatorilor nostri, continuind cu terenul propriu si pina la forta de joc a lui Nicolas Lapentti, diminuata de recenta operatie la genunchiul sting. Asteptam de la Bucuresti victoria si o noua calificare a echipei de Cupa Davis a Romaniei in Grupa Mondiala, adica intre primele 16 echipe din lume.

Comentarii