Turatie maxima in pregatirile baschetbalistilor ieseni

miercuri, 02 decembrie 1998, 00:00
3 MIN
 Turatie maxima in pregatirile baschetbalistilor ieseni

Pauza in care se gaseste campionatul primei divizii masculine de baschet a trecut deja de jumatate, peste exact o saptamina acesta urmind sa se reia, in forta, cu ultimele patru etape din acest an. Pentru iesenii de la Politehnica Moldrom, pe care ii asteapta doua saptamini de foc, aceasta pauza a insemnat, pina acum, posibilitatea de a-si obloji ranile, de a-si pregati viitoarele batalii. Cei trei accidentati din ultimele partide, Sasa Sestopal, Ivo Petovic si Viorel Nanescu au efectuat un program intens de refacere, care a cuprins zece sedinte de tratament pentru afectiunile de care au suferit, ei putindu-se alatura de luni coechipierilor la antrenamente, in conditiile in care, problemele lor medicale au fost rezolvate. Practic, lotul a fost oarecum disipat o perioada, partida amicala a "strainilor" de la Sibiu, cu nationala Romaniei, solicitind pe doi dintre jucatori (Serghei Mirisevschi si Sasa Scutelnic) dar si pe antrenorul Dragan Petricevic. Apoi, cei trei moldoveni din echipa au beneficiat de o scurta vacanta plecind sa-si viziteze familiile, astfel ca programul celorlalti componenti ai lotului a cuprins antrenamente de pregatire fizica (sub comanda prof. G. Ursanu) si pregatire tehnica individuala. "De luni, in afara lui Catalin Burlacu care este plecat la echipa reprezentativa, am inceput pregatirile in bloc. Vom incerca sa ne imbunatatim tactica, pentru a veni cu ceva nou in intilnirile care urmeaza, intilniri care pot influenta intr-o oarecare masura situatia din clasament." – ne-a declarat Dragan Petricevic, "principalul" iesean. Din pacate, Politehnica Moldrom resimte lipsa jocurilor amicale, preconizatul turneu de la Chisinau (in cursul saptaminii trecute) fiind contramandat din cauza timpului nefavorabil, care ar fi putut pune probleme la deplasare. Acelasi motiv impiedica echipa ieseana sa joace cu echipe din tara, asa cum si-ar fi dorit, tehnicienii optind pina la urma doar pentru pregatirea efectuata acasa. Iata si programul pe care-l au iesenii in ultimele etape ale turului grupei valorice 1-8: la Cluj cu Universitatea Carbochim (9 decembrie), acasa cu CSU Astral Sibiu (12 decembrie), acasa cu Dinamo Bucuresti (19 decembrie) si la Tg. Mures cu Herlitz Mobex (22 decembrie). (Lucian MINUT)
Surprize la centrul olimpic de canotaj
Nici nu a inceput bine luna cadourilor, si Comitetul Olimpic Roman (COR) a acordat un important sprijin material, in valoare totala de 385.200.000 lei, Centrelor Nationale Olimpice pentru Pregatirea Juniorilor (CNOPJ). Dupa cum informeaza agentia Mediafax, centrul olimpic de canotaj din Iasi va primi ambarcatiuni pentru o persoana in valoare de 36.000.000 lei si ambarcatiuni pentru doua persoane care costa 30.000.000 lei. La acestea, se adauga si treninguri de fis pentru componentii centrului. Contactata telefonic, antrenoarea Valeria Catescu nu stia nimic despre acest lucru. Ramine de urmarit!
Astazi se disputa cele doua restante din Divizia B
Cu toate ca turul Diviziei B s-a incheiat pe 21 noiembrie, din cauza caderilor abundente de zapada, doua partide contind pentru etapa finala nu s-au jucat. Acestea au fost: Dunarea Galati – Metrom ICIM Brasov si Rocar Bucuresti – Dacia Unirea Braila. Brasovenii s-au prezentat la Galati insa, cu toate eforturile facute de organizatori, simbata terenul de joc era impracticabil. Totusi, cu putina bunavointa din partea arbitrului Cristian Rusu si a observatorului Vasile Curt, partida s-ar fi putut desfasura a doua zi, 22 noiembrie. Ei nu au dorit acest lucru si verdictul final urma sa-l dea CCN-ul.
Celalalt meci nedisputat a fost cel din Bucuresti, unde Rocar urma sa primeasca vizita "lanternei", Dacia Unirea. Neavind fondurile necesare deplasarii in preziua meciului, brailenii au venit simbata dimineata (la ora 5.30) la stadion, a aparut dupa citeva minute si microbuzul care urma sa-i transporte, insa informatiile referitoare la starea drumului ce urma a fi strabatut i-au determinat sa nu riste. Cele doua cazuri au fost analizate joi, 26 noiembrie, de CCN si s-a hotarit rejucarea celor doua partide pe data de 2 decembrie. (Costel FILIP)

Comentarii