Ultimul scenariu

miercuri, 15 septembrie 2004, 23:00
3 MIN
 Ultimul scenariu

La aceasta ora, lucrurile sint relativ clare in privinta numelui antrenorului FC Poli Unirea: Vasile Simionas. Si va fi Vasile Simionas daca Iasul invinge simbata Sportul Studentesc, chiar daca pierde miercurea viitoare, cu Dinamo.
In paralel, insa se fac si se desfac diferite solutii de avarie, menite a preveni orice (semi)esec cu Sportul. Luata trecator in calcul in sedinta Consiliului de Administratie de marti, varianta trecerii lui Vasile Simionas in functia de director tehnic si numirea ca antrenor principal a lui Basarab Panduru (care, printre altele, a conditionat venirea in Copou si de aducerea echipei proprii de colaboratori, antrenor secund, preparator fizic, etc.) este „coapta” si la aceasta ora. In paralel, desi parea a fi nascuta moarta, datorita opozitiei presedintelui executiv Marius Stan, ipoteza urcarii lui Gheorghe Poenaru in Copou si trecerea lui Simionas ca director tehnic (cei doi mai colaborind in trecut) capata adepti in rindul unor sponsori care considera experienta in divizia A si calitatile actualului antrenor al Romanului (inclusiv faptul ca e ieftin!) superioare capriciosului fost tehnician timisorean. Un alt argument al opozitiei fata de Panduru este pulsul vestiarului, mai multi jucatori considerind ca o colaborare cu fostul international va fi mai mult decit anevoioasa datorita temperamentului acestuia.
Aceasta pista, de „avansare” a lui Simionas in cazul unui rezultat negativ cu Sportul a fost gindita de conducere deoarece este mai „dulce” decit cea a demiterii (varianta in care clubul trebuie sa plateasca sumele prevazute in contract!) si ar exclude o anumita revolta a fanilor ce-l apreciaza inca pe actualul tehnician. Tot datorita contractului, nici Simionas nu pare dispus sa-si dea demisia, el putind intra, in aceasta varianta, in Cartea Recordurilor: ar trebui sa plateasca daune lui Poli de 5000 $, desi nu a incasat nici un leu din actuala intelegere. Ar rezulta ca Simionas trebuie sa aduca de acasa suma amintita pentru… onoarea de a pregati Iasul in rundele disputate pina acum!
In toate aceste ipoteze, nimeni nu ia in calcul necistigarea partidei cu Sportul si o victorie cu Dinamo! Daca Simionas va fi lasat sa conduca Poli si la meciul contra actualei campioane chiar daca nu bate Sportul, e greu de crezut ca se va renunta la tehnician in cazul unui succes in fata „ciinilor”. Tragind linie, totul se simplifica daca Iasul bate Sportul, incertitudinea continua si se amplifica in caz contrar, clarificarile definitive urmind a avea loc miercurea viitoare. (Ovidiu MINEA)
Minciuna logica sau logica minciunii
„Chiar daca faptele au fost reale, pot sa recunosc asa ceva? Acum, avem mare nevoie de liniste” au fost cuvintele rostite de presedintele Marius Stan, dupa ce a citit articolul nostru de ieri, in care erau prezentate culisele mentinerii in functia de antrenor al echipei a lui Vasile Simionas, mutare generata de refuzul momentan a lui Basarab Panduru de a debarca in Copou. Precizind ca mai multe persoane prezente la sedinta au confirmat ca evenimentele derulate in sedinta de marti a Consiliului de Administratie au fost reflectate fidel in „Ziarul de Iasi” nu trebuie sa mergem prea departe pentru a intelege de ce au ales conducatorii lui Poli sa ascunda adevarul, anuntind ca nici nu s-a pus problema demiterii lui Simionas. Raspunsul este simplu si genereaza o alaturare ciudata: minciuna a fost logica! Nimeni nu ar fi avut de cistigat daca se anunta ca s-a incercat demiterea lui Simionas, insa nu s-a reusit. Nici conducerea, a carui plan esuase, nici echipa, care trebuie sa aiba incredere in actualul antrenor in dificilele meciuri ce urmeaza. Ca urmare, s-a ales solutia „cosmetizarii” declaratiilor, o solutie pe care, cu siguranta, se va merge si in zilele urmatoare! Cind, intr-adevar, Simionas e sustinut, discursul presedintelui CA, Gheorghe Nichita in vestiarul fotbalistilor fiind o dovada excelenta in acest sens. (Ovidiu MINEA)

Comentarii