Un meci interminabil

Subtitlu

luni, 13 septembrie 2010, 22:23
2 MIN
 Un meci interminabil

Exact in urma cu sapte ani, Romania si Ecuador s-au intinit in premiera la Quito, capitala statului sud-american, intr-o partida contind, de asemenea, drept meci de baraj pentru accederea in Grupa Mondiala a Cupei Davis. La acel moment, totul parea de partea adversarilor nostri: terenul propriu, altitudinea ce le era atit de familiara (3000 m deasupra nivelului marii!), forma sportiva a jucatorilor, fratii Lapentti aflindu-se in momente fericite ale carierelor profesioniste. De parca toate astea nu ar fi fost de ajuns, cel mai bun jucator roman al momentului, Andrei Pavel, era accidentat si nu putea sa evolueze. Si totusi, minuni se pot intimpla! Astfel, dupa o prima zi aproape normala (in care Nicolas Lapentti l-a invins pe Razvan Sabau, iar Victor Hanescu pe Giovani Lapentti), meciul de dublu a furnizat o veritabila bomba, cuplul fratilor Lapentti pierzind la perechea Florin Mergea-Horia Tecau dupa un set decisiv incheiat cu 13-11 in favoarea romanilor! Ultimele doua meciuri au oferit, de asemenea, momente de maxim dramatism. Hanescu a pierdut la N. Lapentti (dupa ce a avut mai multe mingi de meci si, implicit, de intilnire!), iar Razvan Sabau ne-a trimis in primul tur al Grupei Mondiale dupa un alt meci de cinci seturi cistigat in fata lui G. Lapentti. Acest ultim meci a inceput duminica, a fost intrerupt din cauza intunericului si s-a incheiat abia luni, 22 septembrie!

Citeva recorduri ale acelei intilniri memorabile

 – Toate cele cinci partide au avut nevoie de cite cinci seturi, durata totala a jocurilor fiind de 21 ore si 37 minute

– Din cele 25 de seturi, opt au avut nevoie de tie-break pentru stabilirea invingatorului (5 cistigate de romani), cel mai lung tie-break fiind cistigat de N. Lapentti in setul IV al meciului cu Hanescu: 15-13

– Cel mai lung set a fost cel decisiv din partida de dublu, incheiat cu 13-11 pentru ai nostri

In afara interminabilei batalii de la Quito, tenismenii nostri si cei ecuadorieni au mai infruntat o singura data. Anul trecut, in primul tur al tuneului de la Kitzbuehl (Austria), Victor Hanescu s-a revansat in fata lui Nicolas Lapentti, invingindu-l cu 6-7, 6-3, 7-5. Dupa cum vedeti, un nou tie-break si un set final "lung", o dovada in plus a echilibrului de forte existent intre acesti doi jucatori. (Eugen FLORESCU)

Comentarii