Un somer iesean este al treilea „antrenor” din tara!

vineri, 30 mai 2003, 23:00
2 MIN
 Un somer iesean este al treilea „antrenor” din tara!

Cine crede ca problemele si saracia pot opri doi oameni sa fie fericiti ar trebui sa-i cunoasca pe Dan si Elena Cojocaru, un cuplu parca desprins din emisiunile TV cu profil romantic. In universul lor, un apartament situat la ultimul etaj al unui bloc de la periferia Iasului, nu simti ca singurii bani in casa sint adusi, de un an, doar de Elena, care lucreaza intr-un magazin de confectii. Bunul gust, combinat cu modestia si optimismul te cuceresc pe loc, desi in aer pluteste izul somatiei de trimitere in judecata datorita restantelor la intretinere de peste 10 milioane de lei. „Cu salariul meu, abia ne-am descurcat sa avem ce ne trebuie pe masa. Nu am mai avut cum sa platim si intretinerea in iarna” spune Elena. Cu trei ani mai mare decit sotia sa, Dan (34 de ani), aluneca dialogul spre optimism: „Eu sint electrician, insa de un an nu mai am unde sa lucrez. Am avut si o asociatie familiala, insa nu a mers. Cu toate astea, fiind foarte credinciosi, nu ne-am pierdut niciodata speranta ca ne va fi mai bine. De aceea, am avut si curajul de a ne gindi la un copil, care va veni peste 3 luni”.
Vizibil slabit, capul familiei este bucuros ca a prins unul dintre premiile concursului: „Am slabit in ultima luna 7 kilograme! Ma simt ca dupa un maraton. Sint epuizat, atit fizic cit si psihic. Cine crede ca munca de care e nevoie la un astfel de concurs este usoara se insala amarnic” spune cel care recunoaste ca 5 zile pe saptamina a „antrenat” timp de minimum 5 ore pe zi – uneori chiar si 8 ore! – cele 44 de formatii cu care s-a inscris in concurs, dintre care 9 pe numele sotiei. Ca orice „antrenor” ce se respecta, Dan nu uita sa dedice succesul familiei. „La inceput eram sceptica, insa pe parcurs l-am incurajat. Pina si colegele de serviciu se interesau dupa fiecare etapa de ce am facut” , spune Elena.
Momentul de cumpana al campionatului s-a consumat in etapa a 26-a. „In tur, am avut la un moment 3 echipe pe podium, insa in etapa a 25-a am ajuns pe locul 4. Eram dezorientat. Chiar daca Danciulescu era in conflict cu galeria lui Dinamo, l-am bagat in etapa urmatoare si a inscris un hat-trick care m-a adus inapoi pe podium. Atunci am simtit ca Dumnezeu e alaturi de mine” spune cel care se identifica perfect cu sloganul „ciine pina la moarte”.
In scurt timp, familia Cojocaru va incasa cecul de 100 milioane de lei, ce va fi o adevarata mana cereasca. „Mai intii ne platim datoriile, apoi ne gindim la ce va avea nevoie copilul. Daca ne va ramine ceva, vom deschide o afacere, pentru ca la anul vreau sa am si alt serviciu decit cel de la >!” sint citeva din gindurile de viitor ale microbistului iesean ce nu rateaza nici meciurile lui Poli. (Ovidiu MINEA)

Comentarii