Un titlu pentru Florin Pirvu

duminică, 04 iulie 1999, 23:00
2 MIN
 Un titlu pentru Florin Pirvu

In conditiile in care Adunarea Generala a Federatiei Romane de Rugby a hotarit in martie ca nu va retrograda nimeni, singurul pol de interes al campionatului a ramas lupta pentru titlu. Steaua si Dinamo s-au batut intre ele pentru laurii de campioana, cistig de cauza avind echipa din b-dul Ghencea. Jucind la Sibiu impotriva celei de-a treia clasate, CSM Kirschbaum, militarii au facut legea in teren, soarta intilnirii hotarindu-se inca din prima repriza, cind oaspetii conduceau cu 23-0. La sibieni, care aveau asigurate medaliile de bronz, lipsa de motivatie a fost evidenta. In aceste conditii stelistii au cistigat la pas, dedicind titlul fostului lor coleg, Florin Pirvu, decedat in urma cu o saptamina. La citeva minute de la incheierea partidei, antrenorul principal al Stelei, Alexandru Achim, a declarat: "Sint foarte fericit dupa aceasta victorie. Am cistigat titlul de campioana dupa o asteptare de 7 ani in care am muncit din greu. Scorul inregistrat astazi nu reflecta nici pe departe diferenta de valoare dintre cele doua echipe. Adevarata fata a sibienilor s-a vazut in tur, la Bucuresti, cind ne-am impus foarte greu, pe final."
In acest timp, la Birlad se producea surpriza campionatului. Rulmentul a invins pe Dinamo Bucuresti, dupa o asteptare de 23 de ani. Singurele puncte pierdute de fostii campioni in actuala editie de campionat fusesera cele din dubla intilnire cu Steaua, in rest dinamovistii cistigind la diferente apreciabile. Intr-o puternica revenire de forma, Rulmentul a tinut si a reusit sa-si ia un frumos "la revedere" de la suporteri, practicind un rugby agresiv cu care i-a surprins pe dinamovisti. In minutul 25 scorul era deja 14-0 in favoarea gazdelor, dupa doua eseuri transformate. Pina la pauza vor reusi si dinamovistii o incercare. In repriza secunda oaspetii si-au mai revenit din letargie, dar diferenta inregistrata dupa prima jumatate a jocului (14-5) s-a dovedit prea mare. Rulmentul a cistigat cu 24-19 si, prin jocul prestat, se anunta a fi una dintre protagonistele campionatului viitor. Suparat de rezultat si de pierderea titlului de campiona, antrenorul Mircea Paraschiv a avut taria de a felicita formatia invingatoare: "Felicit echipa birladeana care a fost astazi mai buna. Totusi, nu pot sa imi explic jocul foarte slab al baietilor mei". Si de aceasta data temperamentalul antrenor dinamovist a contestat vehement arbitrajul.
Iata rezultatele complete inregistrate in ultima etapa: CSM Kirschbaum Sibiu – Steaua 17-52, Rulmentul Birlad – Dinamo 24-19, Universitatea Remin Baia-Mare – CFR Constanta 24-13, Grivita – Farul 26-23, Minerul Lupeni – Stiinta Petrosani 43-34 si "U" Cluj – Universitatea Timisoara 60-7. Clasament final: 1.Steaua 62 puncte, 2.Dinamo 60, 3.Sibiu 48, 4.Cluj 44, 5.Baia-Mare 43, 6.Farul 43, 7.Birlad 42, 8.Timisoara 42, 9.Grivita 39, 10.Petrosani 37, 11.CFR Constanta 32, 12.Lupeni 30. (Daniel SIMION)

Comentarii