Uraganul Stiinta

joi, 17 noiembrie 2005, 00:00
2 MIN
 Uraganul Stiinta

Penicilina: Mutascu, Constantinescu, Androhovici, Ionescu, T. Popa, Ivan (libero), apoi D. Marian, Ivanof, Dudnic, Purice.
Stiinta: Polishchuk, Truta, Matinova, Boskovic, Mitrovic, Tolisteanu (libero), apoi Maletic, Anghel.
Durata seturilor: 19′; 17′; 23′.
Daca America a fost ravasita in acest an de Katrina sau Rita, Polivalenta ieseana a fost ieri seara maturata tot de un „uragan” cu nume feminine. Cu rezonante slave, Viktoria, Andrizana, Stanja, dar si cu note autohtone, cum sint Nicoleta ori Mihaela. Intr-un cuvint, Stiinta Bacau. Rafalele bacauancelor (despre care se spune ca investesc circa 100 000 euro in cele 5 straniere din lot) au transformat relativ rapid Penicilina intr-o biata victima, spectatorii ieseni care sperau la start intr-o surpriza resemnindu-se imediat. In lipsa de miza, asistenta s-a multumit fie sa-si conteste favoritele, fie sa admire serviciile oaspetelor (cu Boskovic cap de afis) ori atacurile (Mitrovic fiind in prim plan) acestora. Sugestiv pentru faptul ca partida parea un episod al serialului „Povestiri cu final asteptat” a fost faptul ca rezervele oaspetelor faceau diferite exercitii pe margine, iar antrenorul Stiintei, Florin Grapa, a ratat vizionarea citorva mingi pe motive de discutii cu elevele sale de pe banca!
Singurele momente in care gazdele au sperat au fost in primul set, cind Penicilina a condus cu 4-1 si 7-4. A urmat o serie de 7 puncte consecutive ale oaspetelor, revenirea Penicilinei (14-13) si inca un „bis” de 7 al elevelor lui Grapa. „7” a fost numarul favorit al bacauancelor si in actul doi, pe care l-au „rupt” pe serviciile imperiale ale lui Boskovic cu o serie naucitoare, inceputa la 8-9. Actul trei a durat ceva mai mult doar datorita accidentarii serioase a lui Constantinescu, ce a fost apoi transportata la spital… (Ovidiu MINEA)

Comentarii