Voleibalistele rapidiste au fost la o palma de turneul final al Cupei Cupelor

joi, 25 februarie 1999, 00:00
2 MIN
 Voleibalistele rapidiste au fost la o palma de turneul final al Cupei Cupelor

Marti seara s-au disputat meciurile ultimei etape in grupele semifinale ale Cupei Campionilor si Cupei Cupelor la volei feminin. Pentru prima data in aceasta iarna, ambele echipe romanesti angenate in competitii au obtinut victorii, dar asta nu a ajutat prea mult nici una dintre ele. In grupa semifinala A din Cupa Campionilor, Universitatea Bacau a intrecut acasa, dupa un meci dramatic, pe Amkodorrr Minsk, din Bielorusia, cu 3-2 (-26, 19, -18, 23, 14). A fost prima victorie obtinuta de jucatoarele lui Florin Grapa in aceasta faza a Cupei Campionilor, insa ele nu au putut evita ultimul loc in clasament, cu doar 8 puncte la activ. In celelalte meciuri ale rundei a saptea s-au inregistrat rezultatele: Konkordia Lucerna – OK Dubrovnik 2-3; RC Cannes – Fujitsu Viena 3-0; Augusto Kalisz – CV Tenerife 3-0. Echipele RC Cannes si CV Tenerife, clasate pe primele doua locuri, s-au calificat pentru turneul final al competitiei, unde vor mai participa Foppapedretti Bergamo si Vakifbank Ankara, din grupa semifinala B. In aceasta grupa s-au inregistrat marti rezultatele: Asterix Kieldrecht – Krug Cerkasy 3-1; SC Schweriner – Lapos Frenstat 3-2; Vakifbank Ankara – Slavia Bratislava 3-1; Foppapedretti Bergamo – Panathinaikos Atena 3-0.
In ultimul lor meci din prima grupa semifinala a Cupei Cupelor, voleibalistele de la Rapid Bucuresti au invins in deplasare, cu 3-0 (20, 23, 21), echipa ucraineana Orbita Zaporoje. Acest prim succes obtinut in deplasare de bucurestence nu le-a fost de ajuns pentru a se califica in turneul final al competitiei, ele clasindu-se pe locul al treilea in clasament. "Minunea" ar fi fost posibila daca echipa franceza VBC Riom ar fi pierdut acasa intilnirea cu elvetiencele de la KSV Wattwil. Numai ca frantuzoiacele s-au impus, in cele din urma, cu 3-2 (12, -24, -18, 16, 9) si s-au clasat pe pozitia a doua in clasament… Lidera, Eczacibasi Istanbul, a invins cu 3-2 pe Olymp Praga, iar Isola Tongeren (Belgia). a dispus de Oriveden Ponnistus (Finlanda) cu 3-2. In grupa semifinala B s-au inregistrat rezultatele: Moldova Balti – Stal Bielsko-Biala 0-3; Cermagica Reggio Emilia – Filathletic Vilissia 3-1; SH Senica – Facopa Weert 3-2; TSKA Moscova – CS Madeira 3-0. Italiencele de la Cermagica si grecoaicele de la Vrilissia s-au calificat pentru turneul final al Cupei Cupelor.
In semifinalele Cupei Confederatiei Europene s-au calificat Uraltransbank Ekaterinburg (Rusia), Centro Ester Napoli (Italia), Iskra Lugansk (Ucraina) si Kärcher Herentals (Belgia). (ICT)

Comentarii