Vuvuzela, ciocu’ mic!

Subtitlu

miercuri, 16 iunie 2010, 22:51
2 MIN
 Vuvuzela, ciocu’ mic!

Africa de Sud: Khune – Gaxa, Mokoena (cpt.), Khumalo, Masilela – Tshabalala, Dikgacoi, Lethsolonyane (’54 – Moriri), Modise – Pienaar (’79 – Josephs)  – Mphela. Antrenor: Carlos Alberto Parreira.

Uruguay: Muslera – M. Pereira, Lugano, Godin, Fucile (’70 – A. Fernandez) – Arevelo, Perez (’90 – Gargano), A. Pereira – Forlan – Suarez, Cavani (’89 – S. Fernandez). Antrenor: Oscar Tabarez.

Arbitru: Massimo Busacca (Elvetia).

Cartonase galbene: Pienaar, Dikgacoi

Cartonas rosu: Khune (’76)

0-1, min. 24: Forlan, sut surprinzator cu bolta de la 20 metri.

0-2, min. 80: Forlan, din penalty, executat imparabil sub bara.

0-3, min. 90^5: portarul Joseph rateaza interceptia la centrarea lui Suarez si A. Pereira inscrie cu capul, la coltul scurt, cu pamintul.

Era minutul 74, cind portarul sud-african Khune l-a agatat in careu pe Forlan si arbitrul Busacca a declarat, just, penalty si eliminare. Au urmat cinci minute de pauza, cu proteste ale sud-africanilor (care au cerut, fara noima, ofsaid la uruguayan), plus echiparea portarului de rezerva si Forlan a inscris fara probleme, realizind prima dubla a Mondialului. Moment in care o masa de spectatori a parasit stadionul, iar vuvuzelele ramase s-au transformat in jalnice ciriitori de gaini alcoolizate. Africanii nu au motive sa-l acuze prea mult nici pe Khuno. Pina atunci, Uruguay a dominat cu autoritate partida, chiar daca sentinta a aparut dupa o perioada de renastere a echipei "Bafana-Bafana". Golul de kinograma al lui Forlan (’24) n-a fost urmat de prea multe ocazii de poarta, iar sud-africanii nu puteau trai la infinit din realizarile individuale ale unui Tshabalala sau Pienaar, din moment ce virful Mphela a fost izolat si neinspirat. Si pentru ca intrarea elevilor lui Tabarez in optimi sa devina certitudine, fostul "clujean" Alvaro Pereira a desavirsit un scor de forfait in ultimele secunde ale meciului.

Comentarii