25 de spectacole de teatru gratuite în Iași de Zilele Teatrului Ludic

miercuri, 02 decembrie 2015, 21:33
2 MIN
 25 de spectacole de teatru gratuite în Iași de Zilele Teatrului Ludic

În perioada 8-12 decembrie, la Iaşi are loc Festivalul Internaţional de Teatru „Zilele Teatrului Ludic“, un eveniment bogat din punct de vedere artistic, deoarece aduce în faţa publicului nu mai puţin de 25 de spectacole de teatru. 

În prima zi, pe 8 decembrie, de la ora 17, va avea loc spectacolul „Next“, în regia lui Aurel Luca, o comedie din dramaturgia americană, după Terrence McNally. Va juca Trupa de teatru „Parc Copou“ în Sala M. Ursachi din Parcul Copou.

De la ora 19.30 va avea loc spectacolul „Fack you Eu. Ro. pa“, un colaj din dramaturgia Nicoletei Eşinescu în regia lui Aurel Luca. Spectacolul va avea loc în sala Ludic a Casei de Cultură a Studenţilor.

Ultimul spectacol de miercuri, 8 decembrie, va începe de la ora 20 în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor. Este vorba de spectacolul „The capture of tmouk castle“, de Hovhannes Toumanian, susţinut de Compania Yerevan State Institute of Theatre and Cinematoghraphy din Armenia.

Pe 9 decembrie, de la ora 16.30 va avea loc în sala M. Ursachi din Copou spectacolul „Buzunarul cu pâine“, o adaptare după Matei Vişniec, în regia lui Aurel Luca. De la ora 18, la Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc spectacolul „Home“, susţinut de Compania Reindeer On The Road din Slovacia.

De la ora 19, tot la CCS va fi spectacolul „Bon, soit, T is Zover (Candide) susţinut de Compania „Jonna“ din Belgia. Ultima piesă de teatru a zilei va avea loc de la ora 20.30 la CCS. Este vorba de spectacolul „Sex, lies and wild geese“ de Vudi Alen, spectacol susţinut de Compania „Patos“ din Serbia.

Joi, 10 decembrie, de la ora 11.30, la CCS va avea loc un atelier de teatru cu Paolo Avataneo, director de teatru, actor şi regizor din Italia. De la ora 17, tot la CCS, va avea loc spectacolul „Angajare de Clown“, o adaptare după Matei Vişniec, spectacol susţinut de Compania „Theatron“, Craiova.

De la ora 18.30, veţi putea urmări la CCS spectacolul „Doamne de balamuc“, susţinut de Compania de Teatru „Gaudeamus Student Theatre“ din Cluj, iar de la ora 20.30 spectacolul „Everyone wants to live“, susţinut de Compania „Neve Eliezer“ din Israel. Intrarea la toate aceste spectacole este liberă. Programul pe ultimele două zile va apărea în ediţiile viitoare ale cotidianului nostru. 

 

Comentarii