Au început să curgă contestaţiile la Biroul Electoral. Ce nu le convine viitorilor primari

marți, 19 aprilie 2016, 01:52
1 MIN
 Au început  să curgă contestaţiile la Biroul Electoral. Ce nu le convine viitorilor primari

Partidele au început să-şi facă încălzirea pentru viitoarele bătălii electorale. Majoritatea contestaţiilor analizate de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BECJ) la sfârşitul săptămânii trecute au fost depuse de partide, acestea contestând prezenţa reprezentanţilor altor partide în BEC locale sau neadmiterea celor propuşi de ele.  

Partidul Mişcarea Populară a contestat decizia luată de BEC Leţcani, prin intermediul care i-a fost respinsă cererea de desemnare a unui reprezentant în birou. BECJ a constatat însă că biroul din Leţcani procedase corect respingând cererea PMP. Conform legii, prioritate la primirea de locuri în birourile electorale locale au partidele care au grupuri parlamentare, acesta nefiind şi cazul PMP. Şi UNPR a contestat componenţa unui birou electoral, cel de la Horleşti, cerând eliminarea reprezentantului PMP.

Tot UNPR a semnalat prezenţa din biroul electoral Mogoşeşti a doi reprezentanţi ai PSD, legea permiţând numai unul. Ambele contestaţii au fost aprobate de BECJ. În urma unei alte contestaţii, ALDE a reuşit să obţină introducerea în BEC Sireţel şi a unui reprezentant propriu, alianţa având grup parlamentar constituit. O contestaţie a fost depusă şi de către PSD, care a reclamat faptul că preşedintele BEC Belceşti era fiica primarului liberal al comunei, Constantin Ciobăniţă. Cum însă aceasta a demisionat din funcţie, incompatibilitatea a dispărut, iar contestaţia PSD a rămas fără obiect.

Comentarii