N

Casa care îşi măreşte suprafaţa de trei ori şi alte invenţii, expuse la Euroinvent Iaşi

N

miercuri, 14 mai 2014, 12:57
3 MIN

\N

Casa expandabilă sau casa evantai, ce isi măreste suprafata de peste 3 ori; sisteme de protectie seismică; uniforma antitero marcată pentru recunoasterea in spectrul infrarosu; camera de filmat la adâncimi mari pentru scafandri; sisteme inovative pentru parcarea bicicletelor; materiale compozite geopolimerice; sisteme de betoane ecologice pentru constructii; softul care are grijă de sănătate si transformă pantofii in calculator al indicelui corporal; noi soiuri de copaci si plante sunt doar cateva dintre creatiile expuse la EUROINVENT 2014, ce își va deschide porțile, peste o săptamană, pentru inventatori și cercetători din toată lumea.

Desfășurat în perioada 22-24 mai 2014, la Palas Mall Iași, în inima orașului, EUROINVENT, unul dintre cele mai ample evenimente de acest gen din sud-estul Europei, reunește 350 de creații ale cercetătorilor și inventatorilor din 26 de țări şi se află la a şasea ediţie.
”EUROINVENT 2014 înregistrează cea mai amplă prezență de până acum a institutelor de cercetare din România, ce vor expune dispozitive și instalații de ultimă generație”, a spus Dr.Ing. Andrei Victor Sandu, coordonatorul Forumului Inventatorilor Romani si chairman al EUROINVENT. „Ediția din acest an, a VI-a, a Expoziției Europene a Creativității și Inovării – EUROINVENT 2014, marchează saltul calitativ al acestui eveniment prin noi perspective, un nou concept și o nouă locație. Înscriidu-se în Strategia europeană 2020 privind cercetarea și inovarea, EUROINVENT 2014 aduce o importantă plusvaloare prin deschiderea către economiile emergente din Asia de Sud – Est și adună, în același timp, la Iași, inventatori și cercetători din peste 20 de țări”, a completat Paul Matei, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct Iași, unul dintre organizatori. 
La EUROINVENT vor fi expuse și invențiile românești premiate la I-Envex – Expoziția Internațională de Invenții și Inovații, organizată, în aprilie 2014, in Malaezia, cu medaliide aur, argint si bronz dar si cu cinci mari premii: EYRec Creative Invention Award, World Invention Intellectual Property Association Award (WIIPA – 2 premii), Korea University Invention Association Award (KUIA), Association of Young Innovator and Scientist Indonesia Award (AYISI).
Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, EUROINVENT, este organizată de Forumul Inventatorilor Români în colaborare cu Centrul de Informare EUROPE DIRECT Iaşi, prin structura sa gazdă, Asociaţia pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Universitatea de Arte ”George Enescu” și Uniunea Artiștilor Plastici.
Sub egida EUROINVENT vor avea loc: Expoziția de invenții și cercetări, Salonul de carte tehnico-stiintifică, artistică si literară (unde vor fi premiate cărți publicate în ultimii doi ani), European Visual Art Exhibition (unde vor fi etalate creații ale artiștilor locali) și Workshopul – Cercetarea Științifică, Tehnologică și de Inovare în Actualul Context European.
Toate evenimentele sunt organizate cu sprijinul: Ministerul Educatiei Nationale, INCD URBAN INCERC Bucuresti, KESZ Romania, Cotnari, Asociația Dentară Română pentru Educație, Quartz Matrix, Rotaract Club Iasi Copou și Palas Mall.Expozitia promovează creativitatea românească în context european prin expunerea contribuțiilor școlilor academice, a institutiilor de cercetare, dar și a inventatorilor individuali.
Scopul evenimentului este în primul rând conștientizarea rolului creativității în viața modernă diseminarea şi promovarea rezultatelor cercetării, dar și încheierea de parteneriate între, crearea unor noi direcţii de cercetare-dezvoltare-inovare, transfer tehnologic în vederea implementării invenţiilor.

 

Comentarii