Caz rarisim la un spital din Iași! La 18 ani cântăreşte numai 28 kilograme

joi, 18 februarie 2016, 02:57
2 MIN
 Caz rarisim la un spital din Iași! La 18 ani cântăreşte numai 28 kilograme

O fată în vârstă de 18 ani, cu o greutate de 28 kilograme, şi care a fost diagnosticată cu autism, este la Sec­ţia de Reanimare a Spitalului de Copii „Sfânta Maria“. Tânăra a ajuns zilele trecute la unitatea medicală în stare gravă. În prima fază a fost reabilitată, dar a fost transferată la Reaminare pentru oxigeno-terapie, fata prezentând şi o insuficienţă respiratorie cauzată de bronhopneumonie.

„Fata a a ajuns cu un organism debilitat, denutrit şi în stare hipercatabolică. A necesitat perfuzii de echilibrare metabolică, de nutriţie cu administrare de aminoacizi, lipide şi glucoză 10%. S-a reabilitat parţial, dar bronhopneumonia pe organismul ei debilitat are un prognostic mai rezervat. Sperăm să răspundă bine. A fost diagnosticată cu autism, dar cred că are şi o anorexie mentală, de natură nervos-centrală, şi este în imposibilitatea de a se alimenta singură. Asta complică prestaţia mamei şi a noastră în ceea ce priveşte alimentarea fetiţei. Prin stimulare psihică, prin perfuzii de nutriţie, printr-o alimentaţie diferenţiată sperăm să o aducem la o stare stabilă şi apoi să recupereze handicapul nutriţional. E un caz greu“, a declarat prof. dr. Marin Burlea, şeful Clinicii V Pediatrie a Spitalului de Copii „Sfânta Maria“.

Tânăra face parte dintr-o familie normală din judeţul Vrancea şi a fost la mai multe centre de psihiatrie, neurologie şi pediatrie din România, inlcusiv la Focşani şi Bucureşti. Vizitele medicale nu au dat rezultate, iar mama fetei a decis să o aducă la Iaşi. În prezent, tânăra are nevoie să i se administreze oxigen, mama acesteia fiind în permanenţă cu ea. Medicii sunt rezervaţi în priviţa şanselor de recuperare. 

Comentarii