Colonel de jandarmi prins beat la volan după ce șoferul din spatele său a sunat la 112

sâmbătă, 13 decembrie 2014, 02:57
3 MIN
 Colonel de jandarmi prins beat la volan după ce șoferul din spatele său a sunat la 112

Lt-col. Florin Strugariu a fost depistat cu o alcolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii de la Rutieră l-au tras pe dreapta după ce au fost anunţaţi telefonic de un şofer care mergea în urma ofiţerului.

Un locotenent-colonel din cadrul Jandarmeriei Iaşi a fost denunţat de un ieşean că este posibil să circule băut cu maşina prin oraş. Faptul a avut loc luni seara, când Florin Strugariu, ofiţer şi şef serviciu în cadrul Jandarmeriei era la volanul maşinii sale personale, un Opel Vectra, pe bulevardul Poitiers. Jandarmul a fost tras pe dreapta de un echipaj de la Biroul Rutier.

Interesant este că Strugariu a fost dat în vileag de şoferul unui alt autoturism, care cel mai probabil a observat traseul sinuos al maşinii jandarmului şi a sunat la 112. Faptul se întâmpla în jurul orei 19,40. Şoferul din trafic care l-a denunţat pe jandarm s-a ţinut scai după Strugariu până ce acesta a fost tras pe dreapta de o patrulă de poliţie care se afla prin zonă şi care a primit “pontul” despre jandarm. Imediat după ce a a fost tras pe dreapta Strugariu, denunţătorul a oprit şi el şi le-a spus poliţiştilor de la Rutieră că el a făcut denunţul.

Poliţiştii l-au testat cu alcooltestul pe Florin Strugariu şi a ieşit o concentraţie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Imediat, acesta a fost transportat la spital, unde i-a fost prelevată o probă de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În prezent, jandarmul este cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar dosarul a fost preluat de Parchet.

Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că, în momentul în care colonelul Florin Strugariu a fost prins băut la volanul maşinii sale, acesta se afla în concediu. “Domnul Strugariu se afla în concediu de odihnă, din luna noiembrie, şi urma să vină la serviciu săptămâna viitoare. Acesta lucrează la Ordine Publică. În acest moment putem spune că, în cazul în care ofiţerul va fi găsit vinovat, acesta nu mai este compatibil cu funcţia pe care o exercită”, a precizat căpitanul Mihai Cojocariu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.

Potrivit declaraţiei de avere, Strugariu avea în 2013 un teren de 900 de metri pătraţi la Bârnova şi o casă în suprafaţă de 250 de metri pătraţi. De asemenea, acesta mai deţine un apartament în municipiul Iaşi, pe strada Bucium. Tot în 2013, potrivit declaraţiei, familia Strugariu a vândut trei terenuri şi a împrumutat o persoană fizică cu 10.000 de euro. Ofiţerul are declarate şi două credite făcute la ING Bank, dintre care unul în valoare de 45.000 de euro, iar celălalt de 19.000 de euro. În privinţa veniturilor familiei Strugariu, jandarmul a încasat în 2013 venituri salariale în valoare de 52.000 de lei, iar soţia sa a avut venituri totale de 43.200 de lei.

Comentarii