Dirijor de la Universitatea de Arte, mort pe loc într-un accident. Soţia e pe patul de spital

joi, 11 septembrie 2014, 01:59
2 MIN

Michael Beck-Hamlescher era profesor asociat la Universitatea de Arte. Soţia acestuia, Tatiana Pocinoc, profesoară de pian, este în stare foarte gravă. Michael Beck-Hamlescher conducea un autoturism Mazda. El a vrut să întoarcă într-o zonă în care această manevră nu era permisă şi a fost izbit violent de un autoturism care circula în aceeaşi direcţie.

Doi profesori universitari de la Universitatea de Arte „George Enes­cu“ din Iaşi, soţ şi soţie, au fost implicaţi într-un grav accident de maşină în cursul zilei de ieri, la Constanţa. Accidentul s-a produs în jurul orei 15 şi s-a soldat cu moartea cunoscutului dirijor Michael Beck-Hamlescher, ce­tăţean german, şi cu rănirea gravă a soţiei acestuia, profesoara Tatiana Po­cinoc.

„Din primele cercetări am constatat la faţa locului că persoana despre care mi-aţi spus a circulat pe banda nr. 1 a drumului naţional Constanţa-Vadu lui Traian, iar în zona marcajului continuu a întors fără să se asigure şi a intrat în coli­ziune cu un autoturism de pe banda 2, pe acelaşi sens de mers. Persoana din dreapta, pe nume Tatiana Po­cinoc a fost scoasă din maşină în stare gravă şi transportată la spital. Şoferul, profesorul în cauză, a murit pe loc, încarcerat. Dosarul este în lucru şi va fi înaintat judecătoriei pentru a se stabili vinovatul. Încă nu se ştie a cui a fost vina, noi continuăm cercetările“, a declarat Răz­van Viorel Ţigănuş, agent de serviciu în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere din Constanţa.

Cuplul şi-a petrecut vacanţa pe litoral şi se îndrepta spre Bucureşti. Şoferul intenţiona să intre pe autostrada, spre Capitală, dar a ratat intrarea şi a vrut să întoarcă să intre pe drumul dorit. Cadrul didactic care şi-a pierdut viaţa se afla la volanul unei maşini Mazda pe DN3 şi s-a ciocnit de un autoturism Volkswagen Tiguan, impactul soldându-se cu alte patru victime. Acestea au fost transportate de urgenţă la spital.

„Pacienta Tatiana Pocinoc este internată la noi, la Reanimare şi se află sub su­pra­veghere medicală. Starea ei este gravă, a fost internată cu traumatism cranian şi toracic“, a declarat Mihnea Avram, directorul medical din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ din Constanţa.

Evenimentul a fost un şoc pentru colegii de la Universitate, aceştia au aflat la scurt timp despre accident şi despre moartea profesorului.

„Profes­orul german este asociat la noi, este dirijor de orchestră şi predă această specialitate, iar doamna Pocinoc este profesor de pian. Eu nu ştiu mai multe despre accident, acum sunt în aeroport şi plec din ţară, am aflat şi eu mai devreme, am înteles că doamna profesoară este bine“, a declarant Atena Elena Si­mio­nescu, rectorul Uni­versităţii de Arte „George Enescu“ din Iaşi.
 

Comentarii