Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

EXCLUSIV: Filiera „Sex pe bani în cluburi“. Un impresar şi trei patroni de cluburi, arestaţi

GALERIE
sex club
  • sex club
- +

Anchetă impresionantă finalizată vineri cu arestări instrumentată de procurorii DIICOT Iaşi. Patronul unor firme de impresariat artistic din Iaşi, dar şi trei reprezentanţi ai unor cluburi de noapte au fost reţinuţi de DIICOT şi duşi ieri la Tribunal cu arestare preventivă. Instanţa a decis arestarea pentru 30 de zile a impresarului Eduard-Ioan Morun, ceilalţi trei patroni implicaţi, Maria Pughineanu, Anamaria Tamaş şi Istvan Kelemen, fiind arestaţi la domiciliu. Din informaţiile obţinute de „Ziarul de Iaşi“, impresarul Morun ar fi racolat cel puţin 26 de fete din Iaşi şi din satele din jur, cărora le promitea că vor munci ca dansatoare în diferite cluburi din ţară. Când ajungeau acolo însă, victimele, printre care şi multe minore, erau obligate să întreţină raporturi sexuale cu clienţii unor cluburi. Cea mai tânără victimă are doar 15 ani.

O reţea complexă de trafic de minori a fost destructurată ieri de procurorii Direcţiei de Investigare a In­frac­ţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi. Patronul unor firme de impresariat din Iaşi, dar şi reprezentanţi a trei cluburi, din Piatra Neamţ şi Târgu Mureş, au fost reţinuţi de procurori fiind prezentaţi ieri Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au decis ca ieşeanul Ioan-Eduard Morun (45 de ani) să fie arestat pentru 30 de zile, în timp ce împotriva Mariei Pughineanu (42 de ani, Piatra Neamţ), dar şi a soţilor Anamaria Tamaş (40 de ani) şi Istvan Kelemen (38 de ani), ambii din judeţul Mureş, să fie luată măsura arestului la domiciliu.

Dansuri artistice, paravan pentru prostituţie

Potrivit informaţiilor obţinute de „Ziarul de Iaşi“, perioada în care anchetatorii plasează activitatea in­fracţională a celor patru este 2011-2014. „În această perioadă au fost recrutate 26 de tinere minore şi majore ce proveneau din familii cu o situaţie mate­rială precară, din familii dezorganizate ori din mediul rural, cărora li se promiteau venituri importante din activităţi de spectacol (dans ori animaţie în dife­rite cluburi din ţară), victime care ulterior au fost exploa­tate de Anamaria Tamaş, Istvan Kelemen, în diferite cluburi din Târgu Mureş, şi de Maria Pughineanu în clubul «Central» din municipiul Piatra Neamţ, în scopul obţinerii de importante sume de bani din această activitate“, au precizat sursele judiciare menţionate. Potrivit acestora, în Târgu Mureş, Kelemen şi Tamaş ar fi deţinut fiecare câte un club, acolo unde fetele se prostituau.

Aceleaşi surse au mai arătat că majoritatea fetelor sunt din municipiul Iaşi sau din împrejurimi. Multe dintre acestea au dat declaraţii în faţa procurorilor relatând cum au fost racolate şi cum au ajuns să se prostitueze. Anchetatorii nu au calculat încă suma pe care traficanţii ar fi obţinut-o din prostituţie. Una dintre fete a declarat însă că o partidă de sex costa în medie 200 de lei, multe dintre dansatoare întreţinând raporturi sexuale cu mai mulţi bărbaţi într-o noapte.

Cum erau racolate fetele

Impresarul Eduard Morun, patron al SC Raymond & Alexandro Company Iaşi, era cel al cărui rol era de a identifica tinerele. Acesta dădea anunţuri pe internet sau în ziare, în care preciza că angajează fete pentru a dansa în cluburile de noapte. Surse judiciare afirmă că Morun semna un contract cu fetele care voiau să lucreze în cluburi, după care le transporta în cluburile de noapte în care acestea se prostituau. Pe internet încă se mai găsesc anunţuri semnate de Eduard Morun: „Bu­­nă seara domnişoară. Mă numesc Eduard Mo­run, impresar, agenţia pe care o conduc, Ray­mond & Alexandro Company are licenţă şi aviz de la Minis­terul Culturii din 2002 şi ca ofertă sunt contracte în România în diferite nigh-cluburi ca: Târgu Mureş, Piteşti, Cluj, Bucureşti, Braşov, Piatra Neamţ, Ploieşti (salariu, 50 de lei pe zi, plus procent din consumaţie la băuturi alcoolice, adică 20%). Dans topless, se dansează două dansuri prin rotaţie. Cazare asigurată“, se arată într-unul dintre aceste anunţuri.

Apărătorii celor implicaţi în acest caz au contestat ieri decizia luată de Tribunalul Iaşi. „Având în vedere situaţia de fapt şi modalitatea efectivă prin care procurorii susţin că s-au săvârşit faptele consider că luarea unei măsuri preventive mai uşoare decât arestul la domiciliu ar fi oportună“, ne-a spus avoca­tul Olivian Moroşanu, apărătorul Mariei Pughineanu. Clubul pe care aceasta îl conduce, „Central“, din Piatra Neamţ, se află în incinta complexului hotelier cu acelaşi nume, frecventat de lumea bună a oraşului, dar şi de turişti.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri