INUMAN! A murit femeia de 25 kg din Iaşi, iar copiii nu vor să o îngroape

sâmbătă, 14 iunie 2014, 01:57
2 MIN
 INUMAN! A murit femeia de 25 kg din Iaşi, iar copiii nu vor să o îngroape

Pentru că familia nu se interesează de ea, dar îşi dispută deja ajutorul de înmormântare, femeia va fi înmormântată de primăria Gorban, pe banii bugetului local.

Pensionara din comuna Gorban care cântărea 25 de kilograme a murit. Femeia în vârstă de 77 de ani se afla în Unitatea de Asistenţă-Socială din comuna Răducăneni şi, cu toate că dădea semne de îmbunătăţire a stării de sănătate, în cursul după-amiezii de joi a făcut o criză şi nu a mai putut fi salvată. Elena Carp a fost îngrijită în centrul respectiv opt zile, după ce familia a refuzat să o primească în locuinţa sa atunci când o ambulanţă a transportat-o la domiciliu. Femeia fusese internată cu anemie puternică şi uşoare tulburări psihice.

„Începuse să mănânce, dar ieri după-amiază s-au cumulat toate aceste afecţiuni şi a cedat. În unitatea noastră, bătrâna se hrănea normal, faţă de perioada din spital în care a fost perfuzată şi avea pusă sondă. Cât a stat aici, de soarta ei s-a interesat doar fiica plecată în străinătate“, a precizat Corneliu Melinte, directorul centrului din Răducăneni.

Elena Carp a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon“ la sfârşitul lunii mai cu probleme grave de sănătate, subnutrită şi anemică. Bătrâna a fost adusă de o ambulanţă şi a stat internată 10 zile, timp în care medicii au încercat să o alimenteze co­respunzător, astfel încât să prindă pu­tere.

Acum, de înmormântarea bătrânei se ocupă primăria comunei Gorban, in­stituţia care de altfel a reuşit să o interneze pe femeie în centrul din Răducăneni, pentru că locuinţa acesteia se afla într-o stare foarte proastă şi nu era igienizată. Din aceeaşi cauză, acum autorităţile locale trebuie să grăbească înmormântarea bătrânei, pentru că practic nu au unde să depună trupul neînsufleţit.

„Noi i-am cumpă­rat crucea şi sicriul, azi o să o luăm de la Răducăneni, o aducem la biserică şi o înmormântăm. Copiii se ceartă în­tre ei din cauza ajutorului de în­mor­mântare, şi cel mai probabil o să ne ocupăm noi de situaţie, cu resursele noastre“, a spus primarul Dănuţ Ro­taru.

Comentarii