Mai puțini răciți, dar mai plini de păduchi. Cu ce boli au venit copiii la școală

marți, 27 septembrie 2016, 01:58
2 MIN
 Mai puțini răciți, dar mai plini de păduchi. Cu ce boli au venit copiii la școală

Elevii din judeţul Iaşi au început şcoala cu boli de natură infecţioasă sau parazitară.  

Potrivit inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, triajul epidemiologic efectuat în toate unităţile de învăţământ din judeţ odată cu începerea anului şcolar 2016-2017 a arătat că peste 1.600 de elevi examinaţi, din aproximativ 90.000, sunt bolnavi.

Inspectorii DSP au verificat 474 unităţi de învăţământ şi au depistat cu 180 mai puţine cazuri de îmbolnăviri faţă de începutul anului 2015. Cei mai mulţi copii, peste 650, au fost diagnosticaţi cu pediculoză, boala care reprezintă infestarea cu păduchi. Alţi aproximativ 330 de elevi au fost diagnosticaţi cu angină (n.r. – inflamaţia amigdalei). Încă aproape 240 de copii au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii şi infecţii acute ale căilor respiratorii superioare.

Peste 206 şcolari au fost diagnosticaţi cu micoze, afecţiuni la nivelul tegumentelor. În privinta cazurilor de scabie, reprezentanţii DSP Iaşi au depistat 34 de cazuri, faţă de 30 raportate în ianuarie 2015. „La categoria alte boli infecţioase, s-a constatat o scădere a virozelor respiratorii şi infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare. Menţionăm faptul că după recontrolul efectuat de medici, s-a constatat că majoritatea cazurilor au fost rezolvate prin tratamentul adecvat aplicat”, se arată într-un comunicat al DSP. Inspectorii de la Compartimentul de Igienă Şcolară de la DSP au evaluat copii din cinci centre de plasament, pe cei din 183 de grădiniţe, pe elevii din 192 de şcoli generale, pe adolescenţii din 41 de licee, pe tinerii din 24 de şcoli profesionale şi pe copiii din 16 unităţi speciale de învăţământ. 

Comentarii