POLI. Ce au făcut internaţionalii ieşeni: Samayoa e stâlpul Guatemalei, Ştefanovici – titularizat de Pancu

joi, 28 martie 2024, 02:50
2 MIN
 POLI. Ce au făcut internaţionalii ieşeni: Samayoa e stâlpul Guatemalei, Ştefanovici – titularizat de Pancu

Începând de astăzi, antrenorul Politehnicii Iaşi, Leo Grozavu, are la dispoziţie tot lotul de jucători. Conform oficialilor clubului amintit, marţi seară au revenit în Iaşi stoperul Nicolas Samayoa şi fundaşul dreapta Todor Todoroski, care au participat la acţiunile naţionalelor de seniori ale Guatemalei, respectiv Macedoniei de Nord. Apoi, miercuri seară urmau să ajungă în Iaşi fundaşul stânga Ştefan Ştefanovici şi mijlocaşul Luca Mihai, care au fost la lotul naţional de tineret al României.

Cel mai activ în perioada în care a lipsit din Copou a fost Samayoa, care a confirmat că este unul dintre stâlpii Guatemalei, echipă care anul trecut a jucat în sferturile de finală ale Cupei CONCACAF. Fundaşul central a jucat 90 de minute în ambele partide amicale disputate de echipa ţării sale, 0-2 în Ecuador şi 0-0 acasă, cu Venezuela.

În schimb, Todoroski nu a bifat vreun minut în cele două teste susţinute de Macedonia de Nord, 1-1 acasă cu Moldova şi 0-1 în Muntenegru. Aceasta şi pentru că, după cum spun şefii din Copou, fotbalistul Politehnicii a plecat la lot cu o uşoară problemă de natură medicală. Reamintim, Todoroski a cerut să fie schimbat, din cauza unor dureri musculare, în timpul ultimei partide oficiale disputate de Poli, pe 16 martie, în prima etapă a play-out-ului Ligii I de fotbal, în deplasare, cu Oţelul Galaţi.

În ceea ce-i priveşte pe Ştefanovici şi Mihai, aceştia au fost convocaţi în lotul pentru meciul Armenia – România din preliminariile Campionatului European de tineret. Partida s-a încheiat cu victoria noastră, cu 1-0, după un meci în care tricolorii au ratat o mulţime de ocazii. Selecţionerul României, ex-ieşeanul Daniel Pancu, a mizat 90 de minute pe Ştefanovici, care a fost preferat în locul titularului de până acum, dinamovistul Amzăr. În schimb, Mihai, jucător care e împrumutat de Poli de la CFR Cluj, a fost rezervă neutilizată.

Ţinând cont de faptul că Politehnica nu are, după cum v-am informat, vreun jucător accidentat, Grozavu va putea alinia sâmbătă, în duelul de la Botoşani, cu echipa locală FC, din runda a II-a a play-out-ului primei divizii, cea mai bună formulă.

Delegaţia ieşeană se va deplasa în nordul Moldovei mâine, după un antrenament, care va avea loc în cursul dimineţii, în Copou.

Partida de sâmbătă, de la Botoşani, va începe la ora 15:45.

Primul meci acasă din faza a doua a campionatului pentru Politehnica va avea loc pe 8 aprilie, când Iaşul se va confrunta cu FC U 1948 Craiova. Partida cu oltenii va începe la ora 17:30. 

Comentarii