Sunteţi studenţi la UMF Iaşi? Lista tuturor taxelor. Cea de şcolarizare – 6.000 lei

joi, 06 august 2015, 01:58
2 MIN
 Sunteţi studenţi la UMF Iaşi? Lista tuturor taxelor. Cea de şcolarizare – 6.000 lei

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a stabilit într-o şedinţă de Consiliu de Administraţie din luna iulie taxele care vor fi practicate în anul universitar viitor, de la cele de şcolarizare până la cele de reexaminare sau tarifele pri­vind biblioteca.

Taxa la Faculta­tea de Medicină Generală pentru studenţii din anii I-IV inclusiv va fi de 6.000 de lei, la fel şi la Far­macie sau la Medicină Dentară. La Facultatea de Bioginerie va fi o taxă de 5.000 de lei, practică şi pentru studenţii din anul al V-lea sau al VI-lea de la Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară. Cei care vor aplica la un master vor trebui să achite o taxă de şcolarizare lunară de 1.500 de lei pe semestru.

În ceea ce priveşte obţinerea unui duplicat după diferite documente administrative, studenţii vor trebui să plă­tească 20 de lei pentru carnetul de student, 10 lei pentru legitimaţie, 250 de lei pentru foaie matricolă, 250 de lei pentru diplomă şi 50 de lei pentru cartela de acces în spaţiul universitar.

Reînmatricularea după picarea de două ori a aceluiaşi examen costă 400 de lei, în timp ce pentru refacerea lucrărilor practice sau a stagiilor pierdute se achită 20 de lei pe oră, iar pentru examen restanţă – 20 de lei pentru fiecare credit.

Studenţii de la colegii particulare care au susţinut examenul de absolvire la UMF trebuie să plătească o taxă de eliberare a diplomei de 200 de lei, iar cei de la Colegiul medical Universitatea „Dunărea de Jos“ Galaţi cu 100 de lei în plus.

Taxa de înmatriculare rămâne 250 de lei, la fel şi cea de admitere – 350 de lei, 300 de lei pentru master, iar taxa de înscriere la examenul de licenţă va fi de 150 de lei.

Persoanele care vor dori să închirieze diferite spaţii aparţinând universităţii vor trebui să plătească şi ele sume destul de ridicate. Aula „Emil Palade“ se închiriază doar pentru cel puţin trei ore la un tarif de 300 de lei pe oră, ceea ce înseamnă un minimum plătit de 900 de lei, în timp ce un amfiteatru cu instalaţie audio-video costă 200 de lei pe oră, închirierea putându-se rea­liza tot pentru cel puţin trei ore.

Doctoranzii care urmează la taxă, la învăţământ cu frecvenţă cursurile UMF au cea mai mare taxă de plătit. Cei înmatriculaţi în anii 2013/2014 sau 2015/2016 vor avea de plătit 9.000 de lei.
 

Comentarii