TUIAȘI: S-au afişat rezultatele la Arhitectură. La celelalte facultăţi, înscrierile continuă

marți, 25 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 TUIAȘI: S-au afişat rezultatele la Arhitectură. La celelalte facultăţi, înscrierile continuă

După afişarea rezultatelor la admiterea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” din cadrul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Iaşi (TUIAŞI), notele de admitere a celor acceptaţi pe locurile la buget şi taxă au crescut vizibil, comparativ cu anii trecuţi. 

Acest lucru se datorează mai multor factori, printre care şi creşterea numărului de candidaţi, dar şi faptului că profesorii facultăţii au oferit în mod gratuit meditaţii timp de două săptămâni. „Din punct de vedere al notelor, candidaţii s-au descurcat mai bine decât cei de anul trecut. Notele au fost mari, sub linie suntem la nota 8 şi ceva; deci, din punctul acesta de vedere, suntem mulţumiţi de rezultate. Anul acesta sunt şi mai mulţi candidaţi, sunt cam cu 10% mai mulţi, iar anul trecut au fost, de asemenea, cu câteva procente mai mulţi candidaţi decât acum doi ani. Sperăm ca tendinţa crescătoare să se păstreze”, a menţionat conf.dr.arh. Mihai Corneliu Drişcu, decanul Facultăţii de Arhitectură. 

Prima medie de admitere, în afara candidatului care a intrat fără examen, fiind olimpic, este 9,63, ultima medie de admitere pe locurile la buget fiind 8,25, ultima la taxă este 8,23, primul candidat sub linie având media de admitere 8,19. „Dificultatea subiectelor a rămas aproximativ aceiaşi, pentru cele două probe poate au fost mici diferenţe, dar, în principiu, dificultatea a fost aceeaşi. Candidaţii au răspuns pozitiv şi la pregătirea pe care am făcut-o timp de două săptămâni, în mod gratuit, la facultate. A fost un lucru foarte bun, ca şi anul trecut de altfel, i-a pregătit pentru tipologia subiectelor, acestea fiind aceleaşi cu subiectele de la examenul propriu-zis, şi ca barem de timp şi ca barem de dificultate. În plus, a fost şi o prezenţă susţinută a candidaţilor în fiecare zi de pregătire”, a completat Mihai Corneliu Drişcu.

La celelalte facultăţi de la TUIAŞI admiterea continuă, ieri fiind depuse 65 de dosare pentru locurile la buget şi 6 pentru cele la taxă. În acest moment, la nivelul întregii universităţi, sunt depuse 2.451 de dosare pentru locurile la buget şi 78 pentru cele la taxă. 

Comentarii