Garda de Mediu trage un nou semnal de alarmă privind poluarea foarte mare din Iaşi

Ultima soluţie contra poluării: restricţionarea traficului din oraş!

joi, 29 iunie 2017, 01:50
1 MIN
 Ultima soluţie contra poluării: restricţionarea traficului din oraş!

Primăria Municipiului Iaşi, instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local (Salubris şi Citadin, dar şi Compania de Transport Public), Direcţia Regională a Drumurilor Naţionale, şantierele – mai ales cele care realizează lucrări de infrastructură – sunt supravegheate cu precădere de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu. 

Totuşi, în jurul şi în municipiul Iaşi, principala sursă de poluare este traficul rutier, se arată într-un material prezentat de Gheorghe Bacuşcă, şeful Gărzii locale de Mediu, la Colegiul prefectural de ieri.

Lipsa unei centuri ocolitoare şi creşterea traficului – sunt, în medie, 1.800 de înmatriculări şi doar 200 de radieri pe parcursul unei luni – face ca aerul din oraş să fie tot mai poluat. Anul trecut, au fost înregistrate peste 100 de depăşiri ale nivelului maxim admis de pulberi în suspensie, cum li se spune în limbaj de specialitate prafului şi altor particule care poluează aerul. Cele mai multe s-au semnalat în zona Podul de Piatră (38), la Tomeşti (30) şi în zona Cantemir (21).

Şeful Gărzii de Mediu a avertizat că se impune finalizarea centurii ocolitoare a oraşului, ca apoi să poată fi restricţionat traficul greu în zonele poluate, inclusiv pe segmentul rutier Canta – Moara de Foc – Gară – Nicolae Iorga. De altfel, cei de la Mediu au depus deja o solicitare în acest sens.
 
  

Comentarii