Universitatea Tehnică, locul al II-lea la un concurs de matematică studenţesc

miercuri, 10 mai 2017, 22:51
1 MIN
 Universitatea Tehnică, locul al II-lea la un concurs de matematică studenţesc

Trei studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi au obţinut premii la Competiţia Naţională de Matematică pentru Studenţi „Traian Lalescu“ de la Constanţa, clasându-se po poziţia a II-a între universităţile tehnice din România.

La competiţie au participat 104 studenţi de la cele mai importante 12 universităţi din ţară care au în structura lor departamente sau facultăţi de matematică.

De la Iaşi au participat Florin-Alexandru Vasluianu, din anul al II-lea de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, care a obţinut locul al II-lea la secţiunea profil electric, Pentru-Dănuţ Trăsnea, de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, în anul al II-lea, care a obţinut o menţiune la aceeaşi secţiune, iar Florina Pantilimonescu, de la Facultatea de Arhitectură, din anul I, s-a clasat pe poziţia a III-a la secţiunea profil neelectric.

„Noi ne-am prezentat foarte bine, având în vedere că după Politehnica Bucureşti suntem a doua universitate de profil tehnic din ţară ca rezultate. Condiţiile de acolo au fost excelente, organizarea Universităţii Maritime a fost foarte bună şi foarte serioasă. Subiectele au avut o dificultate similară cu cele din alţi ani, iar competiţia are o îndelungă tradiţie, fiind organizată încă din timpul comunismului, şi se bucură în continuare de o atenţie deosebită din partea tuturor universităţilor mari din România“, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică şi Informatică de la TUIAŞI.

Competiţia s-a desfăşurat între 4 şi 6 mai, concursul fiind organizat de Universitatea Maritimă din Constanţa.

Comentarii