„Valutiştii” de lângă casele de schimb cad unul după altul în plasa poliţiştilor

vineri, 10 aprilie 2015, 01:51
2 MIN
 „Valutiştii” de lângă casele de schimb cad unul după altul în plasa poliţiştilor

Escrocii care acţionau pe lângă casele de schimb valutar din municipiul Paşcani au început să cadă în plasa poliţiştilor. De la începutul acestui an, poliţiştii de aici au primit numeroase plângeri de la păşcăneni care au fost escrocaţi în apropierea unităţilor de schimb valutar de către persoane care le propuneau schimburi avantajoase, însă erau înşelaţi la numărarea banilor.

Zilele trecute, poliţiştii au reuşit să identifice unul dintre escroci care a reuşit să înşele trei persoane. “A fost identificat Gheorghe Ţ., de 34 de ani, din municipiul Roman, stabilindu-se că este bănuitul comiterii infracţiunii de înşelătorie comisă la un schimb valutar, în dauna părţilor vătămate Romică G., Delia P., şi Mariana L. Prejudiciul în valoare de 1.850 lei a fost recuperat integral şi restituit părţilor vătămate. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor, iar la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat Parchetului Paşcani cu soluţie procedurală”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Escrocii valutişti îşi duc veacul pe lângă casele de schimb, sau chiar la bănci, propunându-le celor care vin să schimbe valută un curs net mai avantajos decât cel al băncii. După ce le dau clienţilor, mulţi din zona rurală cu valută trimisă de o rudă din străinătate, să numere banii, mai iau ei o dată teancul de lei la numărat, moment în care schimbă tancul cu unul în care mijlocul este plin de hârtii tăiate din ziar.
 

Comentarii