Vești proaste în cazul fetiței cu picioarele strivite: va rămâne infirmă

sâmbătă, 10 septembrie 2016, 01:59
1 MIN
 Vești proaste în cazul fetiței cu picioarele strivite: va rămâne infirmă

Deşi săptămâna trecută medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” erau optimişti cu privire la modul în care va evolua starea fetiţei aduse de la Constanţa la Iaşi după ce a fost victimă a unui accident rutier, sperând ca în termen de aproximativ două săptămâni să fie externată, în cursul zilei de ieri, aceştia au decis că singura variantă salvatoare pentru fetiţă este să îi amputeze piciorul stâng 

„Medicii au decis să îi fie amputat piciorul deoarece se luptă cu o infecţie care nu poate fi stăpânită. E mare păcat să vezi că implantul este reuşit, zilele trecute partea de jos a piciorului era roz, iar în partea de sus acum este verde de la mucegai. Infecţia cu Aspergillus a compromis toată munca, produşii toxici din această cauză se răspândesc în tot corpul şi vorbim despre riscul de a-şi pierde viaţa. Va fi nevoie de o protezare la nivelul şoldului pe viitor”, a precizat dr. Radu Terinte, managerul unităţii medicale.

Cel mai probabil, fetiţa a căpătat o infecţie cu ciupercă de la locul accidentului, cu Aspergillus, fungi care se dezvoltă în sol, pe plante şi pe materia organică aflată în descompunere. Reimplantarea piciorului stâng a fost făcută de echipa de medici ieşeni chiar în noaptea când fetiţa a fost transferată de la Constanţa, la aproximativ nouă ore de la producerea accidentului, iar medicii ieşeni sperau ca, în câteva săptămâni, fetiţa să poată merge din nou.

Comentarii