VIDEO&FOTO: Scandal după un accident cu patru mașini în Osoi. Un copil a fost rănit

miercuri, 28 septembrie 2016, 01:55
2 MIN

Un accident grav a fost evitat la limită la jumătatea distanţei între Osoi şi Comarna, ieri la amiază. S-au ciocnit patru autoturisme: un BMW X6, un Logan, un Ford şi un Opel.  

Din primele cercetări, şoferul autoturismului Opel care circula dinspre Osoi către Comarna a încercat să depăşească autoturismul Ford care era staţionat pe partea dreaptă a drumului, iar şoferul acestuia intenţiona să vireze la stânga, pe un drum secundar. Şoferul Opel-ului a încercat să depăşească Ford-ul, însă nu s-a asigurat şi a fost lovit în lateral de BMW-ul care venea dinspre Vaslui. 

În acelaşi timp, un Logan care circula în spatele Opel-ului s-a izbit de Ford-ul staţionat. În Logan se afla şi un copil în vârstă de şase ani care a fost transportat la Spitalul “Sfânta Maria” pentru a primi îngrijiri medicale, fiind rănit uşor. De asemenea, pasagerii din BMW au suferit un şoc, după ce s-au izbit de Opel-ul care le-a “tăiat” drumul. “Era să ne omoare! Să vă spună şoferul Opel-ului ce s-a întâmplat, şi cum era să ne omoare, când a făcut depăşirea”, a spus şoferiţa care se afla la volanul maşinii BMW X6.

 Imediat după producerea accidentului, pasagerii din maşina de lux au scos numerele de înmatriculare, apoi s-au certat cu poliţiştii care cercetau accidentul. Şoferul maşinii Opel a spus că nu voia să depăşească, ci să iasă din calea BMW-ului care venea de pe contrasens. “Am observat în ultima clipă Ford-ul oprit pe dreapta şi am tras de volan stânga, apoi am văzut rapid că vine BMW-ul. Am tras şi mai tare de volan ca să ies din calea maşinii şi să mă strecor pe drum de pământ de aici. Eu nu am vrut să depăşesc, aşa cum mă acuză cei din BMW”, ne-a arătat şoferul. 

Urmele de frânare lăsate de Logan înainte de impactul cu autoutilitara Ford se întindeau pe aproximativ 60 de metri, iar cele ale BMW-ului, aproximativ 40 de metri. În urma cercetărilor făcute, poliţiştii au avut şi o “surpriză”. “Şoferul autoturismului Ford avea o alcoolemie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cauza accidentului a fost o depăşire neregulamentară”, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei. 

Comentarii