Vlăduţ se poate opera!

joi, 31 martie 2016, 01:43
3 MIN
 Vlăduţ se poate opera!

 Simionescu a primit o consistentă sumă de bani de la Ştefan Popescu, tatăl fotbalistului care joacă la Modena

 
 
Cel mai valoros sportiv al judeţului Iaşi în anul 2015, judoka Vlăduţ Simionescu, are, în sfârşit, banii necesari pentru a se opera la genunchi. După ce a aşteptat în zadar, timp ce mai bine de jumătate de an, sprijin de la COSR, Federaţia Română de Judo ori Primăria Iaşi, Vlăduţ a făcut rost de fondurile necesare intervenţiei chirurgicale. “Eu m-am accidentat luptând pentru Iaşi şi România. Din păcate, cei care credeam că vor avea grijă să mă recuperez m-au tot dus cu vorba. Când aceste informaţii au apărut în presă, am început să primesc semnale de la mai multe persoane, care au decis să mă ajute. Fondurile strânse nu-mi ajungeau până miercuri, când domnul Ştefan Popescu mi-a dat o consistentă mână de ajutor. Acum am toţi banii necesari intervenţiei! Am şi sunat la clinica unde vreau să mă operez, în zilele următoare voi intra pe mâna medicilor. Abia aştept să mă operez, să mă recuperez şi să revin pe saltea. Dacă anul acesta nu am putut ajunge la Rio, nu voi renunţa niciodată la visul meu, de a obţine o medalie la Olimpiadă, chiar dacă voi mai aştepta patru ani pentru asta” a spus Vlăduţ.
Ştefan Popescu este tatăl fotbalistului cu acelaşi nume, care a plecat în fotbal de la Iaşi şi a ajuns la echipele naţionale de juniori şi tineret ale României. La nici 23 de ani, Popescu junior, care evoluează în banda stângă, lucrează acum sub comanda fostului antrenor al Politehnicii Iaşi, Cristiano Bergodi, la Modena, în Serie B, după ce a mai fost legitimat la multe echipe cunoscute din Europa: AS Roma (juniori), Cesena, Marseille, Ajaccio, Astra, Cagliari şi Ternana.
Ştefan Popescu senior a explicat de ce l-a ajutat pe Simionescu: “Eu am mai făcut astfel de gesturi caritabile, în special pentru sportivi. Copilul meu, de care sunt mândru şi în care am încredere că poate urca în continuare în carieră, are norocul de a nu avea probleme financiare ori medicale. Mă gândesc însă, mereu, că alţii nu au şansa lui. Cum am o situaţie financiară bună, vreau să-i ajut pe oamenii de calitate, care ajung în situaţii delicate. Nu banii sunt importanţi în viaţă, ci lucrurile pe care le faci cu ei. Nu contează suma cu care l-am ajutat pe Vlăduţ, un ieşean de-al nostru, o valoare de care trebuie să se aibă grijă. Am stat de vorbă cu el şi m-a impresionat caracterul lui, dorinţa lui de a trece peste acest hop greu şi de a reveni în luptă mai puternic şi decis să aducă Iaşului o medalie la Olimpiadă. Iar dacă visul lui se va realiza, sunt sigur că nu-i va uita pe oamenii care i-au fost alături la greu”.
Vlăduţ Simionescu a primit veşti bune şi în ceea ce priveşte recuperarea de după operaţie, unul dintre cei mai apreciaţi kinetoterapeuţi din Iaşi şi din ţară, Alexandru Lefter, sărindu-i în ajutor. “Domnul Lefter m-a contactat şi m-a asigurat că nu trebuie să-mi fac griji materiale în ceea ce priveşte tratamentul de recuperare. Tuturor celor care au fost alături de mine în aceste momente delicate le mulţumesc din inimă!” a spus supergreul de 25 de ani, care are în palmares o prezenţă la Olimpiadă (Londra 2012) şi mai multe medalii la competiţii interne şi internaţionale. 

Comentarii