12 zile de la invadarea Ucrainei, George Simion rezistă: nici un cuvânt de condamnare fermă a Rusiei. AUR continuă retorica Sputnik

luni, 07 martie 2022, 13:39
1 MIN
 12 zile de la invadarea Ucrainei, George Simion rezistă: nici un cuvânt de condamnare fermă a Rusiei. AUR continuă retorica Sputnik

12 zile de la invadarea Ucrainei și George Simion rezistă: din 24 februarie, când a făcut câteva declarații formale, el nu a mai spus nici un cuvânt de condamnare a Rusiei. În schimb, pe Facebook, AUR continuă mesajele Sputnik și cere autorităților să fie preocupate de soarta românilor din Bucovina de Nord. Aceste mesaje erau difuzate de Sputnik România, în perioada în care acest site era accesibil.

Simion, nici un cuvânt de condamnare fermă a Rusiei

La 24 februarie, în ziua în care a început invazia rusă, partidul lui Simion a anunțat: „Condamnăm invazia militară a Rusiei în Ucraina. Suntem îngrijoraţi de soarta etnicilor români din nordul Bucovinei şi sudul Basarabiei, dar şi de ameninţările repetate asupra teritoriului României. AUR va organiza un protest în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse, la ora 18,00”.Tot atunci, și Simion a spus câteva cuvinte despre invazie, la solicitarea presei, dar mesajul său nu a fost difuzat masiv pe rețelele sociale, pe filiera fanilor săi.

În realitate, protestul din fața ambasadei Rusiei a adurat 35 de secunde, fapt dovedit de imaginile filmate. George Simion nu a spus nimic, s-a dus la jandarmii care păzeau ambasada, a dat mâna cu ei și a plecat.

De atunci, el nu a mai spus nimic despre drama civililor atacați de armata rusă sau despre ceea ce ar trebui să facă România pentru a ajuta Ucraina agresată.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii