COMUNICAT DE PRESA

126 de copii din 12 țări la IAȘI TENNIS TROPHY – turneu U12 din cadrul circuitului european TENNIS EUROPE

miercuri, 04 mai 2022, 16:03
2 MIN
 126 de copii din 12 țări la IAȘI TENNIS TROPHY – turneu U12 din cadrul circuitului european TENNIS EUROPE

În perioada 24 – 29 mai 2022, Baza Sportivă Ciric va găzdui IAȘI TENNIS TROPHY, un turneu internațional rezervat copiilor sub 12 ani, în cadrul circuitului european Tennis Europe. Competiția este organizată de Asociația România Altfel, partener principal fiind Primăria Municipiului Iași, cu sprijinul Fundației Antibiotice – Știință și Suflet, și Decathlon – partener tehnic principal.

Turneul este de categoria a doua, cu tablouri de câte 32 de sportivi în calificări și 32 de sportivi pe tablourile principale, atât la băieți, cât și la fete. Într-o primă fază se vor organiza 8 grupe în care fiecare va juca cu fiecare, câștigătorii grupelor urmând să joace ulterior în tabloul eliminatoriu. Se vor disputa meciuri la două categorii, simplu și dublu, băieți și fete.

“Prima variantă a listelor de participare conține 126 de nume, cu sportivi din 12 țări, inclusiv România. Astfel, alături de cei mai buni sportivi ai României la această categorie – sunt prezente 4 din primele 5 fete din clasamentul național și 4 din primii 7 băieți, sunt înscriși sportivi din Republica Moldova, Ucraina, Cipru, Austria, Germania, Grecia, Irlanda, Marea Britanie, Spania și Turcia. Cei înscriși au la dispoziție o săptămână pentru eventualele retrageri, după care listele vor deveni finale,” a declarat Mihai Andrei, directorul turneului. Nu vor lipsi de pe liste nici cei mai buni tenismeni din Iași la această categorie de vârstă, pe tabloul principal fiind deja prezenți patru dintre aceștia (Ruxandra Maria Andrei, de la CS Vergilius Iași, și Alexia Maria Ciornei, de la Giglio Iași, la fete, și Andrei Manolache și Darius Cojocariu, ambii de la CSS Unirea Iași, la băieți).

La această categorie de vârstă, în România se dispută doar 5 turnee internaționale, unul se se află în această săptămână în plină desfășurare la București, urmează la începutul lunii iunie un turneu la Arad, apoi din nou București și, ulterior, Buzău. IAȘI TENNIS TROPHY este singurul turneu internațional rezervat copiilor din zona Moldovei, indiferent de categoria de vârstă.

La turneu sunt așteptați să joace și copii din Ucraina, până în prezent au confirmat participarea patru sportivi din țara vecină, două fete și doi băieți, doi înscriși direct pe listele de participare (o fată și un băiat), iar ceilalți doi invitați să joace direct pe tabloul principal, pe baza unui wild card acordat de către organizatori.

“Am pornit de la ideea mutării unui turneu de la Kiev, care ar fi trebui să se joace la sfârșitul lui mai. Cei de la Tennis Europe ne-au acordat însă o licență separată pentru acest turneu, dar nu am renunțat la ideea de a aduce tineri sportivi din Ucraina care să joace la turneu. Este un act de normalitate, iar acești copii nu merită să trăiască ororile războiului,” a subliniat Mihai Andrei.

Comentarii