14 dintre cele 17 măicuţe de la Mănăstirea Dălhăuţi sunt infectate cu noul coronavirus

miercuri, 03 noiembrie 2021, 10:42
1 MIN
 14 dintre cele 17 măicuţe de la Mănăstirea Dălhăuţi sunt infectate cu noul coronavirus

Paisprezece dintre cele 17 măicuţe de la Mănăstirea Dălhăuţi, situată în comuna vrânceană Cârligele, sunt infectate cu SARS-CoV-2. Măicuţele depistate COVID pozitiv urmează tratament şi se află în izolare în chilii, fără ca vreuna dintre ele să aibă nevoie de spitalizare până în acest moment, potrivit news.ro.

Mănăstirea Dălhăuţi, punct de atracţie pentru turiştii din zonă, se află în comuna Cârligele. După confirmarea celor 14 cazuri, comuna a ajuns la o rată de îmbolnăvire de 7.97 de cazuri la mia de locuitori.

Mănăstirea Dălhăuţi este unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale ale Ortodoxiei româneşti (biserica veche datând din anii 1461-1468), fiind cunoscută, mai ales, prin aceea că aici se află o Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi pentru faptul că, în acest lăcaş călugăresc, a vieţuit, cu rodnice împliniri duhovniceşti, Sfântul Cuvios Stareţ Vasile de la Mănăstirea Poiana Mărului. În incinta aşezământului monahal se află un muzeu unde sunt expuse obiecte şi cărţi bisericeşti, precum şi o parte din catapeteasma bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” (astăzi – ruinată, din cauza cutremurelor). În ultimii ani, la Mănăstirea Dălhăuţi, s-au construit o clopotniţă nouă şi chilii

Comentarii